Sihvosen MM-sivallus: Tämä turnaus on enemmän kuin urheilua – "Repostelussa loistaa poissaolollaan isompi näkökulma"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen puolustaa jyrkästi sitä, että lätkän MM-kisoissa on mukana myös ns. pienempiä jääkiekkomaita.

Petteri Sihvonen ottaa läpi turnauksen kantaa Slovakian MM-kisojen erilaisiin ilmiöihin Sihvosen MM-sivallus -osiossaan.

Tästä pidin

Iso-Britannia pelasi varsin mukavasti Suomea vastaan. Etenkin ottelun alku näytti varsin hyvältä lätkältä. Iso-Britannia pyrki – ja onnistuikin välillä – pelaamaan peräti kiekkokontrollijääkiekkoa, mihin Leijonat vastasi tasokkaasti trapilla.

Myös muut pienemmät jääkiekkomaat ovat pelanneet tässä Slovakian MM-turnauksessa hyviä matseja sinne tänne, vaikka välillä on sitten tullutkin oikein romahduksia.

Ja, mikä tärkeää, näyttäisi, että Sveitsi ja Saksa – entiset jääkiekkoilun pikkumaat – ovat nousseet liki lopullisesti seitsemän ison jääkiekkomaan joukkoon sen täysivaltaisiksi lisäjäseniksi. Saksan olympiahopea ja Sveitsin MM-hopea viime vuosina ovat jääkiekkoperheelle tärkeä asia. Slovakian MM-kisoissa nämä maat kamppailevat alkulohkonsa sijoista 3–4.

Juttu jatkuu videon alla. 


Tästä en pitänyt

Ymmärrän, että joitakin Slovakian MM-kisojen pikkumaiden rökäletappiota on ihmetelty ja reposteltu, mutta niistä puheenvuoroista loistaa poissaolollaan isompi näkökulma. Pitää ymmärtää, että MM-lätkä toimii veturina pienten jääkiekkomaiden mahdolliselle kasvutarinalle.

Tätä ihmettelen

Meillä Suomessa ymmärretään myös lätkän MM-kisojen eräänlaista karnevaaliluonnetta. Kyseessä on joka keväinen juhla ja rituaali, joka houkuttelee mukaansa eri tavoin yli miljoona suomalaista. Puhumattakaan siitä, että suomalaisia sinivalkoiseen pukevia "sarvipäitä" matkustaa aina kasapäin paikanpäälle MM-kisoihin. Tätä koko asetelmaa vasten luulisi, että ymmärrettäisiin koko ilmiön hengessä, ettei se ole aina niin tarkkaa, jos kisoissa pelataan epätasaisiakin pelejä. Suomalaisesta näkökulmasta lätkän MM-kisat ovat enemmän kuin urheilua.

Juttu jatkuu videon alla. 


Tätä odotan

Olen kovin toiveikas sen suhteen, että Sveitsi ja Saksa pitävä myös jatkossa asemiaan kansainvälisessä jääkiekkoilussa. Jos vielä Tanskan, Latvian ja Norjan ote pelistä hieman tukevoituisi ja Slovakin perinteet kantavat, lätkä kurottaa hiljalleen kohti peräti tusinaa laadukkaiden jääkiekkomaiden osalta. Erinomaista on se, että NHL-pelaajia lätkän MM-kisat kiinnostava laajalti. Arvelen, että heitäkin miellyttää turnauksen se löyhä rakenne, jossa joukkueen peliä ehtii parantamaan turnauksen mittaan. Ei se ole keneltäkään mitenkään pois, että 16 turnauksessa pelaavan maan seassa on mukana vasta kasvamassa olevia kiekkomaita.

Lue myös:

    Uusimmat