Signmark ja Anniina Koivuniemi hämmästyttivät monet historiallisella TTK-tanssillaan: "Parhaiten se on toiminut siinä vaiheessa, kun ei ole ollut tulkkeja"

Signmark ja Anniina Koivuniemi tekivät Suomen Tanssii Tähtien Kanssa -historiaa kauden avausjaksossa. 

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman uuden kauden suorat lähetykset polkaistiin käyntiin sunnuntaina 4. syyskuuta suorien lähetysten voimin, ja 11 uutta tanssiparia pääsi esittelemään taitojaan ensimmäistä kertaa parketille miljoonayleisön eteen. 

Ensiesiintymisensä TTK:ssa tekivät myös räppäri Signmark eli Marko Vuoriheimo ja tanssiopettaja Anniina Koivuniemi, joiden ensimmäinen tanssi oli vauhdikas jive. Suomen Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa Signmark on kaikkien aikojen ensimmäinen kuuro osallistuja. 

Signmark ja Koivuniemi vierailivat Uutisaamun sohvilla tiistaina 6. syyskuuta. Räppäri on painottanut, että hänelle tanssimisen mahdollistaa ennen kaikkea basso. Signmark kertoi, että basso saa aikaan kehossa värinää, jonka kautta rytmiin pääsee. 

– Esimerkiksi missä on ykkösisku, niin tiedät, että siinä on basso. Sitten siihen tulee välilaskut, ja taas basso hakkaa. Kun se kerran alkaa ja pääset siihen iskuun kiinni, niin sitten se on vaan liikemuistia ja rytmiä, matematiikkaa käytännössä, Signmark kertoi. 

Myös Koivuniemellä on suuri rooli asiassa. 

– Anniina tekee jonkun liikkeen siinä, niin voi kuvitella, että ne liikkeet ovat tavallaan musiikin melodiaa minulle siinä kohtaa. Vaikken tuntisi bassoa siinä kohtaa, niin näen siitä liikkeestä, että aa okei, nyt ollaan tässä kohtaa biisiä. 

– Ei musiikki ole pelkkää kuulemista. Voit luoda liikkeellä, tunteella, valoilla, millä tahansa voit luoda musiikkia ja rytmiä. 

Koivuniemen mukaan hänen opetukseensa asia vaikuttaa lähinnä niin, ettei hän puhu ja näytä liikkeitä samaan aikaan. Hän puhuu ensin, ja näyttää sitten opetettavan liikkeen rauhassa. 

– Ehkä parhaiten se (opetus) on toiminut siinä vaiheessa, kun meillä ei ole ollut tulkkeja. Silloin me ollaan kumpikin tosi läsnä siinä tilanteessa, ja oikeasti koitetaan kumpikin kommunikoida sillä tavalla, että toinen ymmärtää. 

Miten paljon kulloinkin vuorossa oleva tanssilaji vaikuttaa tanssimiseen? Katso haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19:30. Tanssikupla maksutta MTV Katsomossa. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat