Sienitoastit

  • 4 isokokoista paahtoleipäsiivua
  • 800 g metsäsieniä
  • n. 50 g voita
  • hienonnettua persiljaa
  • 2–4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl omena- tai siiderietikkaa
  • hienonnettua korianteria
  • 4 ilmakuivattua kinkkusiivua
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • (rouhittua hassel- tai saksanpähkinää)
  • (salaattia)

Pese, kuivaa ja hienonna sienet leikkaamalla tai repimällä. Sulata voi isossa pannussa ja paista sieniä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuli ja persilja. Lisää sitruunamehu ja etikka, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Paista vielä viitisen minuuttia. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon korianteri. Leikkaa kinkun siivut ohuiksi suikaleiksi.

Sivele uunissa paahdetut leipäsiivut vähällä oliiviöljyllä ja kokoa toastit. Laita pohjalle sieniseos liemineen ja kinkkusuikaleet päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat