"Shown puolesta se on hyvä" – katastrofaalista uusintalähtöä Viaplaylle kommentoinut Valtteri Bottas ei yllättynyt romurallista

Valtteri Bottaksen kilpailu Australiassa meni köröttelyksi. Varikolta startannut suomalainen ajoi kisan hännillä ja oli lopun sekoilun värittämän kisan 11:s, eli toiseksi viimeinen maaliin tulleista. Bottas kertoi Viaplayn haastattelussa ladanneensa kaikkensa romuralliksi muuttuneeseen uusintalähtöön kaksi kierrosta ennen loppua.

Bottaksen auton jousitukseen tehtiin lauantain epäonnistuneen aika-ajon jälkeen muutoksia, mikä tarkoitti starttia varikolta. Bottas kertoi kisan jälkeen muutosten vieneen autoa parempaan suuntaan.

– Ehkä vähän, pitää tarkastella. Vaikea kokonaiskuvassa oli tuosta ymmärtää, missä mennään. En usko,  että kaikkia ongelmia on ratkottu, Bottas sanoi Viaplaylla ja totesi, että tehtaalla riittää töitä.

Kilpailussa nähtiin kaikkiaan kolme kisan keskeyttänyttä punaista lippua. Niistä ensimmäinen nähtiin kahdeksannella kierroksella Alex Albonin ulosajon jälkeen. Se pilasi Bottaksen mukaan tallin strategian.

Toinen uusintalähtö käytiin kaksi kierrosta ennen maalia, kun kisa keskeytettiin Kevin Magnussenin törmäilyn seurauksena.

Uusintalähtö meni romuralliksi, jossa muun muassa molemmat Alpinet putosivat pelistä ja kolmantena ollut Fernando Alonso kilkattiin radalta. Bottas nousi muiden törmäilyiden seurauksena jo yhdeksänneksi.

Suomalaista lähdön sekoilu ei yllättänyt.

– Kyllä sen tietää, että jos on kaksi kierrosta jäljellä, romua tulee. Jos ei ole top 10 sijoilla, yrittää nousta. Shown puolesta se on hyvä, Bottas pyöritteli ja myönsi itsekin ladanneensa lähtöön kaikkensa.

– Totta kai koitin kaikki mahdolliset ottaa. Tuli muutama sija napsittua, kun muut sähläsivät, pääsi puikkelehtimaan.

Kilpailu kuitenkin keskeytettiin jälleen ja pitkän pohdinnan jälkeen jäljellä ollut viimeinen kierros ajettiin turva-auton takana edellisen uusintalähdön järjestyksessä, eikä Bottaksen ”puikkelehtimisesta” näin ollut hyötyä.

Lue myös:

    Uusimmat