Shokkitappio! Valioliigan pikkuseura yllätti Manchester Unitedin

Piskuinen Brighton yllätti pelillistä sekavuutta huokuneen Valioliigan suurseuran Manchester Unitedin sunnuntaina maalein 3–2.

Videolla kohokohdat päivän Valioliiga-kierrokselta.

Ensimmäisen kerran kylmää vettä vieraiden niskaan kihautti Glenn Murray 25. minuutilla. Solly March jakoi vasemmalta pallon luukulle, ja täysin vapaana ollut Murray jatkoi pelivälineen ulkosyrjällään häkkiin.

Lähimpänä olleen, mutta Murrayn selustaansa hukanneen United-puolustaja Victor Lindelöfin puolustustyöskentely ei kirvoittanut hurraa-huutoja.

Vain kahden minuutin päästä Brighton kuritti manchesterilaisia uudelleen. Pallo pyöri kulmapotkutilanteen jälkeen vaarallisesti Unitedin maalin lähettyvillä, ja Shane Duffy täräytti hetken päästä sen vasempaan alakulmaan.

Romelu Lukaku pukkasi pian maalinedustalta ManU:n maalin päähän, mutta lukemat eivät kauaa tulostaululla välkkyneet, kun Pascal Gross iski Brightonin rangaistuspotkusta takaisin kahden maalin johtoon.

Eric Bailly liukui Grossin jaloille rangaistusalueella, ja rikottu Brighton-mies asettui itse ampumaan pilkkua. ManU-maalivahti David de Gea sai jalkojaan matalan laukauksen väliin, mutta pallo kimposi kuitenkin maalin kattoon.

Unitedin kirivaihde jäi piippuun ja toinen jakso näytti päättyvän maalitta, kunnes vieraille tuomittiin lisäajalla rankkari. Tuomari katsoi Shane Duffyn rikkoneen Marouane Fellainia rangaistusalueella, joskin Fellainin kaatuminen oli kevyt. Paul Pogba pyssytti pilkun yläkulmaan, mutta kavennus jäi kosmeettiseksi.

Brightonilla ja ManU:lla on nyt molemmilla kahden ottelun jälkeen kolme pistettä.