Shirly Karvinen joutui tietosuojarikoksen uhriksi: "En tiedä, mihin käyttötarkoitukseen hän on tietojani urkkinut"

Yhteishaastattelussa Sanni ja Shirly Karvinen 6:33
Katso video: Laulaja Sanni ja Shirly Karvinen ensimmäisessä yhteishaastattelussa!

Shirly Karvinen kertoo somessa saaneensa poliisilta kirjeen, jossa kerrottiin hänen joutuneen tietosuojarikoksen uhriksi.

Juontaja Shirly Karvinen kertoo torstaina 7. joulukuuta jakamassaan Instagram-tarinassa saaneensa poliisilta kirjeen, jossa kerrotaan hänen joutuneen tietosuojarikoksen kohteeksi. Instagram-tarinat ovat katsottavissa 24 tunnin ajan.

– Rento tulla kotiin ja avata kirje poliisilta, jossa kerrotaan, että joutunut tietosuojarikoksen uhriksi. Eikä lisätietoa saa mistään. Tuntuu ihan maanantailta. Rikosilmoitus to do -listalle, Karvinen kirjoittaa tarina-postauksessa, jossa näkyy Tiedote tietosuojarikoksen kohteeksi joutuneelle -tekstillä varustettu kirje.

Minilexin mukaan tietosuojarikokseen voi syyllistyä yleisessä tietosuoja-asetuksessa tarkoitettu rekisterinpitäjä tai henkilötietojen käsittelijä, joka tietosuojalainsäädännön vastaisesti hankkii henkilötietoja niiden käyttötarkoituksen kanssa yhteensopimattomalla tavalla, siirtää henkilötietoja, luovuttaa niitä tai toimii vastoin henkilötietojen käsittelyn turvallisuusvaatimuksia. Tietosuojarikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Karvinen jakoi Instagram-tarinaansa muutamaa tuntia myöhemmin videon, jossa hän kertoo tarkemmin tietosuojarikosasiasta. 

– Se on sellainen laajempi kokonaisuus, jossa joku henkilö on väärinkäyttänyt hänen asemassaan saamaansa pääsyä ihmisten henkilötietoihin, väestörekisteriin ja kaikkiin aika henkilökohtaisiin tietoihin, Karvinen kertoo videolla. 

Karvisen Instagram-tarinan mukaan hänen ja muiden ihmisten tietoja on käyty katsomassa jo 3,5 vuoden ajan. 

– Hän on jäänyt siitä kiinni, ja nyt pikkuhiljaa kaikille asianomaisille on laitettu näitä kirjeitä poliisilta. En tiedä tarkalleen mihin käyttötarkoitukseen hän on minunkin tietojani siellä urkkinut, mikä vähän ahdistaa, koska olen vähän vainoharhainen, mitä tulee henkilötietoasioihin, Karvinen sanoo videolla.

– Mutta kyllä tämä tästä. Olen terve ja yhtenä kappaleena, niin sehän on tärkeintä, hän sanoo lopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat