Kuvat: Kappelia sammutetaan Espoon Leppävaarassa – pelastuslaitos: Rakennus tuhoutuu täysin

Kappeli tuhoutumassa täysin Espoossa – voimakas haju leviää pääkaupunkiseudulla 8:52
MTV Uutiset Live: Pelastuslaitos: Kappeli tuhoutumassa täysin Espoon Leppävaarassa.

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Perkkaan kappelin sammutustyöt ovat käynnissä. Kappeli on näillä näkymin tuhoutumassa täysin. Vielä ei ole varmuudella tiedossa, onko palo sytytetty tahallaan. 

Palon sammutus- ja jälkiraivaustyöt kestävät vielä muutaman tunnin ajan, kertoi päivystävä päällikkö Toni Teperi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kello 11:ltä aamupäivällä.

Päivystävä päällikkö Clas Tallberg arvioi kuuden jälkeen aamulla STT:lle, että rakennus tuhoutuu täysin. Tallbergin mukaan palo on syttynyt rakennuksen ulkopuolelta.

–  Onko se tuhopolttoa vai joku muu syy sitten, sitä ei osata tässä vaiheessa arvioida, Tallberg sanoi.

Tallbergin arvion mukaan rakennus tuhoutuu täysin.


Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman ennen puoli neljää yöllä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kappelin koko ulkoseinä paloi jo, ja palo oli levinnyt kattorakenteisiin. Kappeli oli palon syttymishetkellä tyhjillään, eikä kukaan ole loukkaantunut palossa.

Kappeli on Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus

Palo ei ole levinnyt kappelin kanssa samalla tontilla olevaan Perkkaan seurakuntataloon. Kappeli ja seurakuntatalo sijaitsevat aivan Kehä I:n vieressä.

Espoon seurakuntayhtymän mukaan Perkkaan kappeli on Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus keskiaikaisen Espoon tuomiokirkon jälkeen. Kappeli on valmistunut vuonna 1929 ja peruskorjattu täysin vuonna 2014.

Kappelissa on pidetty jumalanpalveluksia, ja siellä on kokoontunut erilaisia ryhmiä. Se on ollut myös suosittu perhejuhlien pitopaikka.

Lue myös:

    Uusimmat