Mainos

Seurakunta ortodoksipappi Revon potkuista: Ei irtisanomisia heppoisin perustein

Ortodoksipappi ja entinen europarlamentaarikko Mitro Repo kertoo STT:lle, ettei usko potkuilleen olevan työsopimuslain mukaisia perusteita. Helsingin ortodoksisen seurakunnan mukaan irtisanomissa noudatetaan aina normaalin henkilöstöhallinnon tapoja.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran Markku Salmisen mukaan seurakunta ei kommentoi yksittäisen ihmisen työsuhteeseen liittyviä asioita. Salminen kuitenkin kertoo, että Repo on jäänyt sairauslomalle irtisanomisilmoituksen jälkeen.

Salmisen mukaan kirkon normaalina käytäntönä on, että jos työntekijästä ilmenee jotain, johon työnantajan pitää puuttua, prosessi alkaa muun muassa keskusteluilla ja muilla lievemmillä toimilla.  

– Yleisenä käytäntönä on, että tällaisissa asioissa noudatetaan normaaleja henkilöstöhallinnon tapoja.

Yhtäkkisiin irtisanomisiin kirkko ei kirkkoherran mukaan ryhdy, vaan henkilöstöasioissa noudatetaan hyvää henkilöstöhallinnollista tapaa.

– Seurakunta ei koskaan lähde irtisanomiseen, etenkään eritysasiantuntijatehtävässä toimivaa kohtaan mitenkään heppoisin perustein, ja juridiset perusteet selvitetään aina etukäteen. 

Asiaa voidaan puida oikeusteitse

Kirkkoherra toteaa, että Mitro Revolla on mahdollisuus viedä asia oikeuteen, mutta Helsingin ortodoksinen seurakunta ei aio varautua mahdolliseen raastupaan erityisemmin etukäteen.

Kaikki Revon irtisanomisen perusteet on kirjattu kirkkoherran mukaan asiakirjoihin.

– Päätöspohjaksi on olemassa asiakirjat, ja ne kaikki ovat myös Mitro Revon hallussa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.