Mainos

Seuraa kalasääskipariskunnan pesintäpuuhia suorana: "Välillä on pariteltu ahkerasti, välillä ajettu tunkeilijoita pois"

Kevään viihdeanti täydentyi tänään varsinaisella tosi-tv:llä, kun Luonnontieteellinen keskusmuseo aloitti suoran lähetyksen Pohjois-Satakunnassa kuhertelevan kalasääskiparin pesästä.

Kalasääski-liven tuoreimmalla kaudella onkin ehditty jo nähdä jos jonkinlaista sutinaa.

– Vasta eilen pesän rakentaminen pääsi kunnolla käyntiin. Välillä on pariteltu ahkerasti ja välillä ajettu tunkeilijoita pois, Satakunnan kalasääskien virallisella Facebook-sivulla kerrotaan.

– Ensimmäinen muna pesään ilmestynee viikon sisällä.

Vuodesta 2005 kalasääskien käytössä olleessa pesässä asustavan pariskunnan koiraalla on rengas oikeassa jalassaan. Sen perusteella on todettu, että lintu on syntynyt Sastamalassa vuonna 2009. Naaralla puolestaan ei ole rengasta, eikä sen kotikunnasta ole tietoa, Luonnontieteellinen keskusmuseo kertoo tiedotteessaan.

Lintujen kerrotaan saapuneen pesälle jo yli viikko sitten. Pääsiäisen kylmät säät ovat kuitenkin hillinneet niiden aktiivisuutta ennen suoran lähetyksen alkamista.

Voit seurata suoraa lähetystä pesältä yltä. Lähetys on päällä vain valoisaan aikaan ja Luonnontieteellinen keskusmuseo muistuttaa, että vielä toistaiseksi kalasääsket voivat viettää pitkiäkin aikoja pois pesältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.