Mainos

Seta tyrmistyi kansanedustajan homopuheista

Seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Setan puheenjohtaja hämmästelee perussuomalaisten kansanedustajan kommentteja homouden kertomisesta työpaikalla. Kansanedustaja Mika Niikon mukaan työnantajan pitäisi voida tietää työntekijänsä seksuaalinen suuntautuminen. Niikko on kommentoinut asiaa sekä Iltalehdelle että Helsingin Sanomille.

– Uskomatonta, että perusasioihin on palattava uudelleen ja uudelleen. Lain mukaan seksuaalisesta suuntautumisesta ei tarvitse kertoa työhaastattelussa eikä työnantaja saa sitä kysyä, Setan puheenjohtaja Outi Hannula muistuttaa.

"Lakiin hyvät perusteet"

Hannulan mukaan lakiin on myös hyvät perusteet: seksuaalinen suuntautuminen voi yhä altistaa syrjinnälle Suomessa.

– Suurin osa ihmisistä pystyy kertomaan parisuhteestaan avoimesti työpaikalla eikä syrjintää tapahdu, mutta riski on kuitenkin olemassa. Jotkut pelkäävät asiasta kertomista, Hannula kertoo.

Setassa on kuitenkin kuultu monenlaisia tarinoita siitä, miten homouteen suhtaudutaan työpaikoilla.

– Esimerkiksi koulun opettaja joutuu rehtorin puhutteluun ja hänelle ehdotetaan koulun vaihtoa, kun ulkopuolinen henkilö on kertonut rehtorille opettajan olevan homo, Hannula havainnollistaa yhtä tarinaa.

Toisessa esimerkissä työntekijä joutui hankaluuksiin seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavasta Pride-kulkueesta otettujen valokuvien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.