Seta toivoo Räsäsen asian viemistä korkeampiin oikeusasteisiin

Päivi Räsäsen kommentoi hylättyjä syytteitään 20:43
Näin Räsänen kommentoi hylättyjä syytteitään.

Seta toivoo Päivi Räsäsen asian käsittelyä vielä korkeammissa oikeusasteissa. Käytännössä järjestö siis toivoo, että syyttäjä valittaisi ratkaisusta.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) kaikki syytteet seksuaalivähemmistöjä koskevista puheista ja kirjoituksista hylättiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Seta oli tyytyväinen siihen, että syyttäjä oli nostanut asiassa syytteet.

– On tärkeää, että sateenkaari-ihmisiin kohdistuvaa vihapuhetta käsitellään tuomioistuimessa myös silloin, kun sitä esitetään julkisesti uskonnollisessa yhteydessä tai sitä yritetään oikeuttaa uskonnolla, sanoo ihmisoikeusjärjestö Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo järjestön tiedotteessa.

Hän painottaa, ettei käräjäoikeuden päätös tarkoita, että sanan- tai uskonnonvapaudella voi vapaasti perustella syrjintää tai vihapuhetta

– On ilmiselvää, että Räsäsen julkisesti esittämät mielipiteet homoista loukkaavat syvästi monia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia. Toivomme, että asiaa käsitellään vielä korkeimmissa oikeusasteissa, hän sanoo.

Räsäsen ilmaisemat mielipiteet ovat Tarjamon mukaan omiaan vahvistamaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvia ennakkoluuloja ja oikeuttamaan heidän syrjintäänsä.

– Olisi jo korkea aika, että Suomessa voisi kasvaa sateenkaarilasten ja -nuorten sukupolvi, joka ei joudu altistumaan johtavien poliitikkojen asiattomille mielipiteille sateenkaari-ihmisistä, Tarjamo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat