Päivi Räsänen helpottui oikeuden päätöksestä: "Olisin yllättynyt ja järkyttynyt, jos päätös olisi ollut toisenlainen"

Päivi Räsäsen kommentoi hylättyjä syytteitään 20:43
Näin Räsänen kommentoi suorassa lähetyksessä!

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.) vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteet koskivat Räsäsen homoseksuaaleja koskevia lausumia.

Oikeus vapautti myös Luther-säätiön asiamiehen ja hallituksen jäsenen Juhana Pohjolan syytteestä.

Räsänen helpottui oikeuden vapauttavasta päätöksestä.

– Itselläni on erittäin iloinen ja helpottunut mieli tästä päätöksestä. Olen kiitollinen Jumalalle ja kaikille minua ja meitä tukeneille tämän pitkän prosessin läpi. Tämä päätös oli odotettu. Olisin ollut todella yllättynyt ja järkyttynyt, jos olisi tullut toisenlainen päätös, kansanedustaja kertoi tiedotustilaisuudessa heti tuomion tultua.

Tuhansia tukiviestejä

Räsänen on saanut prosessin aikana valtavasti tukiviestejä. Hän on saanut paljon tukea myös ulkomailta.

– Olen saanut satojatuhansia tukiviestejä eri väylien kautta. Myös kansainvälinen kiinnostus tätä asiaa kohtaan on ollut suurta. Sitä ei ole kukaan masinoinut Suomesta käsin. Olen saanut ulkomailta paljon viestejä, että puolestani rukoillaan.

Räsäsen mukaan on luonnollista, että oikeustapaus on herättänyt suurta huomiota myös ulkomailla.

– Se nousee siitä ajatuksesta, että jos tällainen sananvapauden kyseenalaistaminen voi tapahtua hyvämaineisessa Suomessa, jossa noudatetaan oikeusvaltioperiaatteita, niin miksi sama ei voisi tapahtua missä tahansa muussa maassa. Tämä on nostanut huolta ulkomailla.

Ei lausunut syytteessä mainittua lausetta

Räsänen huomautti tiedotustilaisuudessaan olevansa erityisen tyytyväinen siitä, että käräjäoikeus on tarkistanut nauhalta, mitä hän sanoi Ylen Ruben Stillerin radio-ohjelmassa homoseksuaaleista. Yksi syytteistä koski nimenomaan Räsäsen lausumia radio-ohjelmassa.

– En ole sanonut radiossa sitä lausetta, minkä syyttäjä on haastehakemukseensa kirjoittanut. Olen iloinen, että totuus tuli tässä esiin ja käräjäoikeus on tarkistanut asian.

Räsäsen mukaan käräjäoikeus kumosi tuomiossaan myös muita syyttäjän vääriä väitteitä hänen lausumistaan.

Lue myös:

    Uusimmat