Serie A:n jatkumisen yllä mystisyyden sädekehä – urheilijat pääsevät harjoittelemaan

Suomalaista jalkapalloa Euroopan päättävissä elimissä edustava Aki Riihilahti:"Kauden kesken jättäminen olisi mahdoton yhtälö" 7:51
Videolla HJK:n Aki Riihilahti keskustelemassa kauden mahdollisesta jatkumisesta.

Italian pääministeri Giuseppe Conte ei ole tehnyt vielä päätöstä maan jalkapallon pääliiga Seria A:n jatkamisesta.

Urheilijat voivat palata harjoittelemaan viikon päästä maanantaina ja joukkueharjoitukset voi aloittaa 18. toukokuuta, Conte avasi. Samalla hän kertoi, miten Italiassa tullaan luopumaan osasta koronavirusrajoituksista.

Pääministerin mukaan liiga jatkuu, kun se on turvallista. Se keskeytettiin maaliskuun alussa tilanteessa, jossa Juventus johtaa Laziota pisteellä.

Italian jalkapallopäättäjät ilmoittivat torstaina, että Serie A:n päättymispäivää on siirretty kesäkuun lopusta elokuun 2. päivään.

Serie A:n 20 seuraa päättivät aikaisemmin yksimielisesti, että kausi pelataan loppuun. Lopullinen päätösvalta asiassa on kuitenkin Italian hallituksella.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Italiassa on vahvistettu yli 197  000 koronavirustartuntaa. Se on yli 3  260 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden. Vastaava luku Suomessa on 826. Italiassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yli 26  600 ihmistä. Se on eniten koko Euroopassa.

Lue myös:

    Uusimmat