Mainos

Serbiparlamentti päättää Kosovo-neuvotteluista huomenna

Serbian parlamentti päättää huomenna, osallistuuko Jugoslavia Kosovo-neuvotteluihin. Jugoslavian varapääministeri Vuk Draskovic sanoi valtiollisen tv:n haastattelussa, että päätöksen tekee Serbian parlamentti huomisessa istunnossaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Ministeri perustelee asiaa sillä, että Kosovo kuuluu Serbiaan. Hän ei näe yhtään syytä, miksi Jugoslavia jättäytyisi neuvotteluiden ulkopuolelle. Draskovic kertoi asiasta sen jälkeen, kun Kosovon albaanikapinalliset ilmoittivat istuvansa neuvottelupöytään. Neuvotteluiden Kosovon itsehallinnosta on määrä alkaa lauantaina Ranskassa.

Keskustelu rauhanturvaamisesta kiihtyy

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen suunnittelee tapaavansa tällä viikolla eurooppalaisia kollegoitaan keskustellakseen Kosovoon mahdollisesti lähetettävien rauhanturvajoukkojen kokoonpanosta epävirallisesti. Asiasta kertoi puolustusministeriön virkamies. Presidentti Bill Clinton ei vielä ole päättänyt, osallistuuko Yhdysvallat Kosovon rauhanturvaamiseen. Saksan ulkoministeri Joschka Fischer puolestaan sanoo, että Saksa on valmis osallistumaan mahdolliseen rauhanturvaoperaatioon ilman YK:n valtuutustakin. Televisiohaastattelussa Fischer totesi, että pääasia on estää uuden kärsimysnäytelmän syntyminen Kosovossa.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.