Sensaatiomainen voitto! Suomen käsismiehet aloittivat EM-jatkokarsinnat yllätyksellä

Suomen käsipallomiehet aloittivat EM-kisojen jatkokarsinnat jättiyllätyksellä, kun joukkue haki maukkaan 31-27 vierasvoiton Itävallasta.

Komea voitto irtosi vahvan toisen puoliajan ansiosta. Suomi oli ensimmäisen 30 minuutin jälkeen vielä kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Kamppailu kääntyi kuitenkin toisen puoliajan alussa. Vierasjoukkueen jättiyllätyksen arkkitehteja olivat 10 maalia iskenyt Teemu Tamminen sekä maalilla ottelun loppuhetkillä loistanut Mikael Mäkelä.

Tulosta voi pitää melkoisena sensaationa. Kuvaavaa on, ettei Suomi ollut voittanut MM-kisoistakin tuttua Itävallan maajoukkuetta yli 10 vuoteen.

– Meillä on nyt se sukupolvi mukana, joka on oppinut pelaamaan kokonaiset 60 minuuttia joka ottelussa, eikä lähde kentälle kumartelemaan kuvia, Suomen päävalmentaja Kaj Kekki kehui käsipalloliiton tiedotteessa.

Suomen jatkokarsinta jatkuu lauantaina, kun joukkue kohtaa Siuntiossa lohkon suursuosikki Espanjan.