Sensaatio F1:n aika-ajoissa! Täysin yllättäen paalulle ajanut Lance Stroll: "Olen shokissa"

Lauantain Turkin GP:n aika-ajo tarjosi jättimäisen yllätyksen – erityisesti kolmannessa, eli viimeisessä osiossa. Paalulle ei ajanut kumpikaan Mercedes-kuljettajista. Ei suinkaan. Ykkönen oli Racing Pointin Lance Stroll.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

22-vuotias kanadalainen nappasi uransa ensimmäisen paalupaikkansa, kun hän päihitti lähes kolmella kymmenyksellä Red Bullin Max Verstappenin (+0,290).

Verstappen oli dominoinut vesikelillä ajettuja aika-ajoja niin ensimmäisessä kuin toisessa osiossa. Stroll onnistui kuitenkin mainiosti välikelin renkailla ja ajoi paalulle.

– En löydä sanoja. Olen shokissa, Stroll haukkoi happea aika-ajon jälkeen.

– En odottanut, että näin kävisi kolmansien harjoitusten jälkeen. Ilmoilla oli paljon epävarmuuksia.

– Sain vahvan kierroksen kasaan, vaikka minulla oli kovat paineet niskassani. Pääsin vetämään vain yhden nopean kierroksen välikelin renkailla, koska aloitimme märän kelin pyörillä. Ja sitten Valtteri (Bottas) pyörähti minun edessäni.

– Luotin autooni ja kaikki mutkat osuivat nappiin. Tämä oli hieno paluu muutaman vaikean viikon jälkeen. Tuntuu hyvältä, Stroll myönsi.

Kanadalaiskuljettaja oli ollut vaikeuksissa Italian Mugellon kisasta lähtien. Stroll ajoi tuolloin vahdilla seinään.

Tämän jälkeen hän sai koronavirustartunnan. Tuoreimmissa kisoissa Stroll on syyllistynyt hölmöilyyn kolareiden merkeissä.

Nyt Mustameren takaa paistoi lämmittävä aurinko. Stroll jysäytti jättiyllätyksen, sillä Racing Point kuuluu sarjan keskikastin talleihin.

– Tämä on varmasti yksi isoin kokokohta urallani. Näistä unelmoi pienenä. Tämä on jotain spesiaalia, Stroll tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat