Oman tallin F1-pomo myöntää: koronatartunta on vaikuttanut Lance Strollin suorituksiin

Racing Pointin Lance Stroll oli tallikaverinsa Sergio Perezin jälkeen toinen F1-kuljettaja, joka sai koronavirustartunnan. Stroll huilasi sairastelun takia Saksassa ajetun Nürburgringin kisan. Tämän jälkeen hän on paininut vaikeuksien keskellä. Racing Pointin teknisen johtajan Andrew Greenin mukaan koronatartunta on näkynyt Strollin suorituksissa.

Stroll säväytti vielä muutama viikko sitten Italian Monzassa, jossa hän nousi palkintopallille. Sen jälkeen hän koki kaksi keskeytystä.

Takaiskut jatkuivat myös radan ulkopuolella, kun Stroll ei pystynyt osallistumaan Eifelin kisaan Saksassa. Racing Point vetosi tuolloin siihen, että Stroll oli huonovointinen. Kisaviikonlopun jälkeen Stroll antoi positiivisen koronanäytteen.

Kanadalainen pääsi kuitenkin mukaan Portugalin kisaan, jossa hän kunnostautui negatiivisessa sävyssä. Stroll kolaroi ensin perjantain vapaissa harjoituksissa Red Bullin Max Verstappenin kanssa.

Sunnuntain kisassa Stroll haki puolestaan typeränrohkeaa ohitusta McLarenin Lando Norrisista – huonoin seurauksin. Stroll sai aikasakon ja joutui lopulta keskeyttämään.

Viime sunnuntaina Italian Imolassa Stroll jäi vasta sijalle 13.

Racing Pointin teknisen johtajan Andrew Greenin mukaan Stroll ”ei ole ollut hyvässä iskussa”.

– Hän ei ole siellä, missä hän oli ennen sairastumista, Green sanoo Speedweekin mukaan.

– Hän on kadottanut itseluottamuksensa. Meidän täytyy saada hänet taas raiteilleen. Tauti on heikentänyt häntä – ei epäillystäkään siitä.

– Tiesimme, että parantuminen saattaisi viedä aikaa. Olemme ehkä aliarvioineet sen, Green pohtii.

Greenin mukaan virus ei ole kuitenkaan ainut syy sille, miksi Stroll on valahtanut pahaan alamäkeen. Dominoefekti alkoi jo Italian Mugellosta, jossa Stroll ajoi vauhdilla seinään.

– Se vaikutti hänen itseluottamukseensa. Hän tarvitsee nyt lämpimän halauksen meiltä. Tiedämme, mihin hän pystyy. Lance on nyt vain vaikean putken keskellä, Green totesi.

Lue myös:

    Uusimmat