Senaatti poikkeukselliseen lauantai-istuntoon – Trumpin puolustus pääsee ääneen virkarikosoikeudenkäynnissä

1:25

Yhdysvaltojen senaatissa presidentti Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäynti jatkuu. Senaatti on sen vuoksi poikkeuksellisesti koolla tänään lauantaina.

Lyhyeksi aiotussa osiossa kuullaan luultavasti alku Trumpin puolustuksen avauspuheenvuorosta, ja sen jälkeen senaattorit poistuvat viettämään viikonloppua. Puolustuksen puheenvuoron kuuleminen jatkuu maanantaina.

Syyttäjinä toimivilla demokraateilla on ollut kolmena päivänä yhteensä 24 tuntia aikaa esittää syytteet, joiden mukaan Trump pitäisi panna viralta. Sitten Trumpin puolustuksella on yhtä paljon aikaa omien perustelujensa esiintuomiseen.

Demokraattien ajamassa oikeudenkäynnissä republikaani Trumpia syytetään vallan väärinkäytöstä ja kongressin työn estämisestä. Syytösten taustalla on tapaus, jossa Trumpin epäillään painostaneen Ukrainan johtoa, jotta se olisi käynnistänyt tutkinnan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin ja tämän pojan Hunter Bidenin toimista.

Yleinen oletus on, että Trump selviää republikaanien tuella oikeudenkäynnistä tuomiotta ja voi jatkaa tehtävässään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja