Selvitys: Metsähallituksen irtisanoutunut pääjohtaja ei olisi nauttinut hallituksen luottamusta – useita epäasialliseksi koettuja johtamistilanteita

Syyskuun alussa uutisoitiin Hyttisen saavan yli 200 000 euron erokorvauksen.

Metsähallituksen irtisanoutunut pääjohtaja Pentti Hyttinen ei olisi jatkossa nauttinut Metsähallituksen hallituksen luottamusta, sanoo puheenjohtaja Timo Laitinen tiedotteessa.

Metsähallituksen hallitus käsitteli tänään selvitystä Hyttisen johtamisesta.

– Arvioinnissa tuli esille, että Hyttisen johtamisessa oli merkittäviä puutteita ja kehittämistarpeita. Lisäksi haastatellut kertoivat useista epäasialliseksi koetuista johtamistilanteista, Laitinen sanoo.

Hyttinen ilmoitti elokuun lopulla irtisanoutuvansa Metsähallituksen pääjohtajan tehtävästä. Hän perusteli eroaan läheisen sairastumisella.

Hyttinen kertoi irtisanoutumisestaan hieman ennen Metsähallituksen hallituksen kokousta, jossa oli tarkoitus käsitellä selvitystä hänen johtamistavoistaan.

STT uutisoi syyskuun alussa, että Metsähallituksesta irtisanoutunut Hyttinen saa läksiäisiksi irtisanomisajan palkan kuudelta kuukaudelta ja kuuden kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen.

Lisäksi Hyttinen saa mahdolliset tulospalkkiot tämän vuoden tammi-elokuulta.

Sanomalehti Karjalainen kertoi tänään, että maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) pyytää selvitystä Hyttisen saamasta yli 200 000 euron erorahasta.

Lue myös:

    Uusimmat