Selvästi normaalia lämpimämpi sää jatkuu! Pekka Pouta: Plussaa koko maassa – hiihtokelit vaarassa etelässä ja lännessä

Talvilomakausi jatkuu MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudan mukaan keskimääräistä lämpimämmässä säässä. Nyt alkuviikon ajan sää on selkeää ja päivälämpötila pysyy plussalla koko maassa. Länsi-Suomessa ei ole pakkasta edes öisin.

– Normaalisti tähän aikaan vuodesta on etelässä päivisin pari astetta pakkasta ja pohjoisessa noin kymmentä astetta. Nyt ollaan etelässä noin viisi ja pohjoisessa kymmenisen astetta korkeammissa lukemissa, paikoin jopa enemmän.

Koululaisten talvilomaviikko on Etelä-Suomessa jo takana, Väli-Suomessa alkamassa ja Itä- sekä Pohjois-Suomessa vasta viikon päästä edessä.

Viikonloppuna pakkasta koko maahan

Sää muuttuu hetkeksi viileämmäksi torstaita alkaen. Ensin ilma viilenee pohjois- ja keskiosassa maata. Perjantaina ja lauantaina on jo pakkasta koko maassa.

– Päivisin päästään ajankohdalle tavanomaisiin lukemiin, eli etelässä noin viiteen ja pohjoisessa kymmeneen pakkasasteeseen, Pouta kertoo.

Talven paluu jää kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä jo sunnuntaina lounaasta saapuu Suomeen lauhaa ilmaa, joka nostaa lämpötilat laajasti uudelleen plussalle.

– Samalla sää pilvistyy ja sateet yleistyvät. Tämä tietää luonnonlumilla hiihtäjille huonoa ainakin maan etelä- ja länsiosissa.

Sää viilenee Länsi-Euroopassa

Suomen leutoon säähän on syynä Länsi-Euroopan päälle jämähtänyt korkeapaine.

– Se on kuitenkin siirtymässä kohti Välimerta. Samalla sää viilenee Länsi-Euroopassa, joten ensi viikolla Euroopan lämpimimmät lomasäät löytyvät Italia-Turkki-Kreikka -akselilta.

Lue myös:

    Uusimmat