Selfien ottaminen voi tappaa, jos ei käytä päätään - 6 surullista esimerkkiä

Kännyköiden räpeltäminen ja selfie-kuvien nappaaminen voi olla hauskaa puuhaa erikoisissa tilanteissa, mutta joskus olisi vain hyvä jättää puhelin taskun pohjalle.

Tällä viikolla tuli julki viranomaisten arvio, jonka mukaan Coloradossa viime keväänä sattunut pienkoneen putoaminen johtui siitä, että lentäjä leikki kännykällään samaan aikaan. 

PCMag-sivustolla huomautetaan osuvasti, että selfie-kuvien ottaminen on tavanomaista kuvausta vaarallisempaa, koska siinä kuvaaja kuvaa itsensä takana olevia asioita ja samalla edessä olevien asioiden hahmottaminen heikkenee.

Sivusto luettelee traagisia esimerkkejä siitä, millaisissa tilanteissa selfien ottaminen ei missään nimessä ole hyvä idea.

Kun ajat autolla

Viime keväänä 32-vuotias nainen kuoli työmatkallaan Yhdysvalloissa juuri sen jälkeen kun hän oli julkaissut ottamansa selfiekuvan Facebookissa.

Nainen oli julkaissut kello 8.33 seuraavanlaisen viestin: "Iloinen musiikkikappale tekee minusta niin ONNELLISEN." 

The Independent kertoo, että kello 8.34 nainen oli kuollut auton ajauduttua ulos tieltä ja roihahdettua tuleen.

Kun pitelet ladattua asetta

Turhaan ei varoitella, että asetta tulee aina käsitellä niin kuin se olisi ladattu.

Mexico Cityssä mieshenkilö päätti napata itsestään kuvan uuden aseensa kanssa ja lähettää kuvan Facebookiin. Ase oli ladattu ja mies ampui itseään päähän.

Kun olet jyrkällä kalliolla

Viime elokuussa puolalainen pariskunta halusi ottaa selfien Portugalissa jyrkän kallion reunalla. 

Heidän kaksi pientä lastaan todistivat vanhempiensa putoamisen ja ovat nyt orpoja.

Kun olet sillalla, jossa ei ole turvakaiteita

Venäläinen teinityttö halusi ottaa itsestään selfien dramaattisella taustalla. Hän kiipesi rautatiesillalle ja otti kiinni korkeajännitejohdosta. Tyttö menehtyi saamaansa sähköiskuun.

Kun härät jahtaavat sinua


Viimeinen esimerkki ei ollut uhrille kuolettava, mutta se oli kuitenkin melko tyhmä tempaus.

Ranskassa mieshenkilö koitti ottaa itsestään selfietä härkäjuoksussa. Sopivaa kuvakulmaa hakiessaan hän jäi tietenkin härän jalkoihin. 

Varoitus koskee muitakin vaarallisia eläimiä. Jos siis kohtaat luonnossa vaikkapa karhun, niin mieti vielä kahteen kertaan sitä selfien ottamista.

Lue myös:

    Uusimmat