Mainos

Selaa itse MTV:n 20 vuotta vanhoja nettisivuja – "Muistuttavat lähinnä teksti-tv:tä"

MTV.fi sivusto on kokenut vuosien varrella monenlaisia muodonmuutoksia.  Maikkarin netti saatiin auki 9.11.1995 ja se oli iso tapaus.

Ensimmäiseltä reilulta puolelta vuodelta ei ole enää sivustoja tallessa. Silloin jutut tehtiin todennäköisesti suoraan lennosta palvelimelle ja ne ovat sitten korvautuneet uusilla jutuilla. Mutta vuodelta 1996 tallessa olevat kuvat varhaisesta mtv.fi:stä osoittavat, että Maikkarin netissä oli yritystä.

Maikkarin vanhoja nettisivuja voi selata täältä

– Aika hupaisalta näyttävät vanhat sivut kun niitä nyt katselee. Tuolloin ne muistuttivat lähinnä tekstitv:tä, nyt korostuu visuaalisuus, videot ja liveseurannat, sanoo MTV Uutisten digitaalisten sisältöjen päätoimittaja Anu Kuistiala.

Myös työtavat ovat luonnollisestikin muuttuneet tultaessa tähän päivään. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on lisääntynyt huimasti ja lukijoilta tuleekin paljon juttuvinkkejä, kuvia ja videoita toimitukseen.

– Kuluttajat odottavat nykyisin lähes reaaliaikaista uutisseurantaa, nopea kommentointia, kuvia ja videoita. Lisäksi sosiaalinen media tuo vahvan oman panoksensa sisältöön. Teemme paljon enemmän vuorovaikutteista mediaa kuin aiemmin. Nyt ei enää uutistoimitus kerro yksisuuntaisesti yleisölle mitä heidän tulisi tietää, vaan käymme vuoropuhelua.

Kuistialan näkemys on, että videokulutus tulee lisääntymään tulevaisuudessa.

– Uskon, että verkkosivut kehittyvät entistä visuaalisemmiksi. Kuvat, videot, grafiikat ja datajutut nousevat pääosaan. Videoiden kulutus kasvaa kovaa tahtia ja niitä myös tuotetaan koko ajan yhä enemmän. Lähes kaikilla on älypuhelin joilla on helppo ottaa kuvia sekä videoita ja jakaa niitä.

– Myös mobiilikäyttö kasvaa koko ajan ja on entistä tärkeämpää, että verkkosivujen sisältö on helposti kulutettavaa, nopeasti latautuvaa ja näppärästi jaettavaa.     

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.