Mainos

Seksuaalirikosepäilyt kuohuttavat Oulussa: Egyptistä muuttanut Ahmed joutui puolustautumaan: "Tuntematon mies kysyi minulta, miksi te raiskaatte"

18:13
Katso video: Sisäministeri Mykkänen ja pääministeri Sipilä kommentoivat Oulun uusia seksuaalirikosepäilyjä.

Oulu toipui lauantaina uusista seksuaalirikosepäilyistä. Moni toivoi kuitenkin malttia surullisten uutisten keskellä.

Nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta sanoo, että nuoret ovat suhtautuneet tilanteeseen varsin rauhallisesti.

– Nuoret, jotka ovat tunteneet hyväksikäytön uhreja, ovat ottaneet asian raskaammin. Mutta jos mediassa sanotaan, että Oulussa on paniikki, se ei pidä mielestäni täysin paikkaansa.

Poliisi kertoi perjantaina, että Oulussa tutkitaan neljää uutta seksuaalirikosepäilyä.

Epäiltyjen rikosten uhreina on alle 15-vuotiaita tyttöjä. Poliisi sanoi ottaneensa kiinni kolme rikoksista epäiltyä ulkomaalaistaustaista miestä.

Vanhemmat tarkkailevat lapsiaan enemmän

Oulussa on tullut hiljattain julki muitakin rikosepäilyjä, joissa ulkomaalaistaustaisia miehiä epäillään alle 15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

– Osa nuorista on kertonut, että tapahtumat ovat saaneet vanhemmat tarkkailemaan heidän tekemisiään hieman enemmän. Silti moni kokee ilmapiirin Oulussa yhä hyväksi, Kuoppala sanoo.

Nuoriso-ohjaajat ovat käyneet nuorten kanssa läpi tapahtumia. Nuorille on esimerkiksi neuvottu, miten sosiaalisessa mediassa kannattaa käyttäytyä.

Rikos järkyttänyt myös maahanmuuttajia

Rikos on järkyttänyt myös maahanmuuttajia, kuten Egyptistä Ouluun muuttanutta rakennustyöläistä Ahmedia.

Häneltä ei liikene mitään sympatiaa rikoksista epäiltyjä kohtaan. Hän on selvästi turhautunut sekä epäillyistä teoista että siitä, että ne uhkaavat leimata kaikki ulkomaalaiset.

– Jos olisin Suomen presidentti, antaisin rikollisille ensin 15–20 vuoden vankilatuomion ja heittäisin sitten ulos maasta. Tämä ei ole millään tapaa hyväksyttävää käytöstä.

"Tuntematon kysyi, miksi te raiskaatte"

Ahmedin mielestä on harmillista, että huonon käytöksen takia kaikki saavat kärsiä. Hän painottaa, että suurin osa maahanmuuttajista on tavallisia töissä käyviä ihmisiä tai opiskelijoita.

– Rikosten vaikutus näkyy selvästi. Olen huomannut, että ihmiset katsovat pahasti ja saattavat huudella.

– Tuntematon mies kysyi minulta kaupassa, miksi ”te” raiskaatte. Joudun selittämään, että minä ja suurin osa maahanmuuttajista ei hyväksy rikoksia.

Ahmed viihtyy Oulussa kaikesta huolimatta.

– Minulla on mahtavia suomalaisia ystäviä. Suomalaiset ovat mielestäni kaiken kaikkiaan mukavia ihmisiä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja