Seksuaalirikoksista tuomitun R. Kellyn lähes puolen miljoonan musiikkituotot määrättiin uhreille

Yhdysvaltalaisartisti R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen lukuisista seksirikoksista – käytti hyväksi naisia ja lapsia 2:05
Näin yksi R. Kellyn uhreista, hänen entinen taustatanssijansa, puhui vuonna 2022.

Artisti R. Kelly istuu tällä hetkellä tuomiotaan vankilassa.

Yhdysvaltain piirituomarin päätöksen mukaan artisti R. Kellyn, 56, rojaltit, eli tekijänpalkkiot, on määrätty hänen seksuaalisen hyväksikäyttönsä uhreille. Palkkiot ovat olleet Universal Music Groupin hallussa ja niitä on kertynyt yli 500 000 dollaria, eli noin 460 100 euroa. 

Piirituomari Ann Donnelly kirjoitti määräyksen 23. elokuuta Brooklynissa, New Yorkissa. Rojalteilla katetaan maksamattomat hyvitykset ja sakot, jotka R. Kelly on edelleen velkaa. Donnelly määräsi aiemmin Kellyn luovuttamaan lähes 28 000 dollaria, eli noin 25,8 tuhatta euroa, vankitililleen ja soveltamaan sitä maksamattomiin sakkoihinsa.

Tuomari määräsi artistin maksamaan sakkoja vuonna 2022, kun hän tuomitsi tämän 30 vuodeksi vankeuteen alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hänet tuomittiin erikseen liittovaltion lapsipornografiatapauksessa Chicagossa 20 vuodeksi vankeuteen, josta suurin osa suoritetaan samanaikaisesti Brooklynin tuomion kanssa. Näin ollen hänen tuomionsa lisääntyi vain vuodella

Kelly on tällä hetkellä liittovaltion vankilassa Butnerissa, Pohjois-Carolinassa. Ei ole selvää, onko hänellä asianajajaa. 

Kelly oli yksi 1990-luvun menestyneimmistä miesartisteista. Hänet tunnetaan muun muassa I Believe I Can Fly -hittikappaleesta.

Kellyn avioliitto laulaja Aaliyahin kanssa vuonna 1994 herätti kysymyksiä, sillä Aaliyah oli avioliiton solmimisen aikaan 15-vuotias, kun taas Kelly oli 27-vuotias.

Vuonna 2019 julkaistiin dokumenttisarja Surviving R. Kelly, jossa laulajan uhrit ja alaiset kertoivat avoimesti, kuinka Kelly oli käyttänyt heitä hyväkseen.

Lue myös:

    Uusimmat