Seksuaalirikoksista syytetty Kevin Spacey joutuu tänään oikeuden eteen

Näyttelijä Kevin Spacey on ollut seksualirikossyytteiden kohteena aiemminkin.

Seksuaalirikoksista syytetty näyttelijä Kevin Spacey, 63, joutuu tänään 28. kesäkuuta oikeuden eteen Lontoossa. Häntä syytetään neljän miehen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Spaceyn on määrä saapua Southwark Crownin oikeustalolle Lontoossa neljä viikkoa kestävään oikeudenkäyntiin. 

Näyttelijätähteä syytetään 12 seksuaalisesta väkivallanteosta ja henkilön saamisesta seksuaaliseen toimintaan ilman suostumusta. Epäillyt tapahtumat ovat sattuneet 2001–2013. Spacey on kiistänyt syyllisyytensä kaikkiin syytöksiin. 

Jo vuosi sitten häntä syytettiin neljässä eri tapauksessa seksuaalisesta väkivallasta. Väitetyt välikohtaukset olivat tapahtuneet vuosien 2005 ja 2013 välillä. 

Näyttelijä Anthony Rapp syytti Spaceyta ensimmäisen kerran seksuaalisesta hyväksikäytöstä lokakuussa 2017. New Yorkin valamiehistö asettui Spaceyn puolelle viime lokakuussa, koska se totesi, ettei Spacey hyväksikäyttänyt Rappia tämän ollessa teini-ikäinen. Muut Los Angelesissa ja Nantucketissa esitetyt syytteet Spaceyn pahoinpitelyistä hylättiin sen jälkeen, kun yksi väitetty uhri kuoli ja toinen päätti olla todistamatta.

Spacey on voittanut kaksi Oscar-palkintoa: parhaan miessivuosan palkinnon elokuvasta The Usual Suspects vuonna 1996 ja parhaan miespääosan palkinnon elokuvasta American Beauty vuonna 2000. Viime vuosina hänet on tunnettu parhaiten fiktiivisen Yhdysvaltain presidentin Frank Underwoodin roolistaan sarjassa House of Cards.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat