Näyttelijä Kevin Spaceylla on jälleen edessään seksuaalirikosoikeudenkäynti – vapautettiin syytteistä viime vuonna

Näyttelijä Kevin Spacey astuu oikeuden eteen kesäkuun lopussa Lontoossa.

Näyttelijä Kevin Spaceylla, 63, on jälleen edessään seksuaalirikosoikeudenkäynti, jonka on määrä olla Lontoossa 28. kesäkuuta ja kestää neljä viikkoa. Häntä syytetään 12 seksuaalirikoksesta, jotka liittyvät väitettyihin tapahtumiin 2001–2013. Spacey on kiistänyt kaikki syytteet.

Jo vuosi sitten häntä syytettiin neljässä eri tapauksessa seksuaalisesta väkivallasta. Väitetyt välikohtaukset olivat tapahtuneet vuosien 2005 ja 2013 välillä. 

Näyttelijä Anthony Rapp syytti Spaceyta ensimmäisen kerran seksuaalisesta hyväksikäytöstä lokakuussa 2017. New Yorkin valamiehistö asettui Spaceyn puolelle viime lokakuussa, koska se totesi, että Spacey ei hyväksikäyttänyt Rappia tämän ollessa teini-ikäinen. Muut Los Angelesissa ja Nantucketissa esitetyt syytteet Spaceyn pahoinpitelyistä hylättiin sen jälkeen, kun yksi väitetty uhri kuoli ja toinen päätti olla todistamatta.

– Käsittelen sitä edelleen. En ole vielä valmis puhumaan siitä. Kaikki tapahtuu syystä. Ja vaikka tämä syy ei heti selviäisikään tai asiat eivät ratkeaisi välittömästi, kaikki käy lopulta järkeen, Spacey kertoi häntä kohdanneista syytöksistä Zeit Magazinin haastattelussa.

Spaceyn mukaan monet ihmiset pelkäävät, että jos he tukevat häntä, niin heidät canceloidaan.

– Mutta tiedän, että tällä hetkellä on ihmisiä, jotka ovat valmiita palkkaamaan minut heti, kun minut vapautetaan näistä syytteistä Lontoossa. Sillä sekunnilla, kun se tapahtuu, he ovat valmiita siirtymään eteenpäin, Spacey kertoi.

Spacey kertoo, että fanit ovat kohdanneet hänet kadulla positiivisesti.

– Media on tehnyt parhaansa tehdäkseen minusta hirviön, mutta ihmisiltä en ole nähnyt muuta kuin kiintymystä, Spacey kertoi. 

Hän uskoo, ettei syytteillä ole 10 vuoden päästä mitään merkitystä. Spacey uskoo töidensä elävän pidempään kuin hän ja ne tullaan muistamaan. 

Spacey kirjoittaa käsikirjoituksia ja lyhytelokuvia, mutta hän sanoi, ettei aio kirjoittaa kokemuksestaan olla syytettynä seksuaalirikoksista. Häntä ei sanojensa mukaan kiinnosta taistella sellaista vastaan, joka ei ole taistelun arvoista.

Näyttelijä tekee ääniroolin tulevassa trillerissä nimeltään Control. Se ei ole hänelle sellainen rooli, jota hän olisi harkinnut ennen syytösten esittämistä, mutta nyt hänestä tuntuu siltä kuin hän olisi uransa alussa. Lontoon kaduille sijoittuvassa elokuvassa Britannian hallituksen ministeri Stella Simmons päätyy kiivaaseen suhteeseen maan pääministerin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat