Näyttelijä Kevin Spacey kiisti häntä vastaan Britanniassa nostetut seksuaalirikossyytteet

Syyttäjät arvioivat Kevin Spaceyyn kohdistuneita ahdistelusyytöksiä 0:45
Syyttäjät arvioivat Kevin Spaceyyn kohdistuneita ahdistelusyytöksiä vuonna 2018.

Spacey kiistää syyllisyytensä väitettyihin rikoksiin. 

Näyttelijä Kevin Spacey, 62, kiisti häntä vastaan Britanniassa nostetut seksuaalirikossyytteet.

Spacey saapui torstaina vapaaehtoisesti Britanniaan vastaamaan häntä koskeviin syytteisiin. Variety-lehden mukaan brittiviranomaiset olivat aiemmin valmistelleet Spaceyn luovutuspyyntöä.

–  Olen varma, että pystyn todistamaan syyttömyyteni, Spacey sanoi aiemmin amerikkalaiselle televisio-ohjelmalle antamassaan lausunnossa.

Näyttelijää vastaan on nostettu neljä syytettä kolmen miehen seksuaalisesta ahdistelusta. Tämän lisäksi näyttelijää syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Uhri kuuluu samaan mieskolmikkoon, jota neljä muuta syytettä koskevat.

Epäillyt teot tapahtuivat vuosina 2005–2013 Lontoossa ja Gloucestershiressa.

Syytöksiä esittäneet miehet ovat tällä hetkellä 30-40 -vuotiaita. Heidän syytöstensä mukaan ahdistelut ja hyväksikäytöt tapahtuivat kun Spacey toimi lontoolaisen Old Vic -teatterin taiteellisena johtajana. 

Näyttelijää on syytetty ahdistelusta myös aiemmin. Hänet haastettiin Yhdysvalloissa oikeuteen, mutta syytteet kaatuivat vuonna 2019, kun näyttelijää syyttänyt mies kieltäytyi puhumasta. Spaceyta kohtaan on esitetty myös muita ahdisteluväitteitä.

Kevin Spacey on voittanut urallaan kaksi Oscar-palkintoa: parhaasta sivuosasta elokuvassa Epäillyt ja parhaasta miespääosasta elokuvasta American Beauty. Lisäksi hän on näytellyt suositussa House of Cards -sarjassa, josta hänet hyllytettiin ahdisteluskandaalin takia.

Lue myös:

    Uusimmat