Seksuaalirikoksesta syytetyllä Roope Salmisella edessä pitkä odotus: Tapaus oikeudessa vasta loppukesästä – syytteen sisältö on salainen

3:00
Roope Salmisella edessään pitkä odotus: seksuaalirikossyyte oikeuteen vasta loppukesästä.

Juontaja ja muusikko Roope Salminen joutuu odottamaan yli puoli vuotta, ennen kuin häntä kohtaan nostettua rikossyytettä käsitellään oikeudessa. Salminen kertoi ennen joulua, että häntä vastaan on nostettu syyte pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Samalla hän toivoi, että asia etenisi mahdollisimman pikaisesti tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös.

– Olen ehdottomasti syytön. Toivon asian etenevän mahdollisimman pikaisesti tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös, hän kirjoitti.

Salmisen toive ei kuitenkaan toteudu, koska asia on esillä oikeudessa vasta ensi elokuussa. Käsittelypäivä päätettiin uudenvuodenaattona.

– Juttu on oikeudessa 20. elokuuta. Oikeuden ja syyttäjän kalenterit ovat niin täynnä, että käsittely venyy sen vuoksi. On tietenkin valitettavaa, että näiden juttujen käsittely menee niin pitkälle, jutun syyttäjä Jutta Juntunen kertoo Mtv Uutisille.

Syytteen sisältö on salainen

Syyttäjä ei tässä vaiheessa avaa yhtään Salmista koskevan syytteen sisältöä. Juntunen vahvistaa vain sen, että Salmista syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Syyttäjä vaatii Salmiselle sakkorangaistusta.

– Syyte ja sen sisältö on salassa pidettävä käsittelyyn saakka. Olen myös vaatinut jutun käsittelyä suljetuin ovin oikeudessa. Lähtökohtaisesti seksuaalirikokset käsitellään salaisina, Juntunen perustelee.

Voi olla toisen tilan hyväksikäyttämistä

Rikoslain mukaan pakottaminen seksuaaliseen tekoon tarkoittaa tilannetta, jossa henkilö pakottaa toisen henkilön väkivallalla tai uhkauksessa seksuaaliseen tekoon tai alistumaan sellaisen kohteeksi.

Teosta tuomitaan myös silloin, jos seksuaaliseen tekoon päädytään hyväksikäyttämällä toisen henkilön tiedottomuuden, sairauden, vammaisuuden, pelkotilan tai muun avuttoman tilan aikaansaamaa kyvyttömyyttä puolustaa itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Teon on loukattava olennaisesti toisen henkilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Myös teon yritys on rangaistavaa.

Epäilty uhri on täysi-ikäinen

Epäilty rikos on tapahtunut vuonna 2015 Helsingissä. Salminen kiistää syytteen.

– Olen saanut tiedon, että minua vastaan on nostettu syyte nimikkeellä "pakottaminen seksuaaliseen tekoon." Syyte liittyy minun ja toisen aikuisen välillä 2015 tapahtuneisiin asioihin. Minulle vaaditaan asiassa päiväsakkoja, Salminen kirjoitti Instagramiin ennen joulua.

Syyttäjä vahvistaa MTV Uutisille, että jutussa on vain yksi asianomistaja ja hän on täysi-ikäinen ihminen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja