Seksin tabuaihe: Naisetkin koukuttuvat aikuisviihteeseen!

Aikuisviihteen katseluun voi jäädä koukkuun, ja kasvavissa määrin myös naiset kärsivät aikuisviihdeaddiktiosta.

Aikuisviihteestä voi tulla naisellekin pakkomielteinen juttu, jota hävetään ja piilotellaan. Aiheesta ei myöskään ole keskusteltu paljon julkisuudessa, uutisoi local12.com.

Tutkimusten mukaan jopa 17 prosenttia amerikkalaisista naisista kamppailee aikuisviihdeaddiktion kanssa. Omasta addiktiostaan irti kamppaillut ja nyt addikteja auttava Crystal Renaud sanoo, että addiktio voi johtua naisen vapauden kaipuusta tai ihan silkasta tylsistymisestä. Aikuisviihteestä haetaan viihdykettä ja kiihoketta turtuneeseen oloon.

Yhdysvaltalaisen seksuaalineuvojan ja aikuiviihdeaddikteja auttavan Vickie Burresin mukaan addiktinaisten on hankalaa pitää parisuhteensa ja perheensä kasassa. Seksuaaliterapeutti Emma Schmidtin mukaan naisille aikuisviihde on edelleen tabuaihe.

– Se on häpeällinen aihe, joka aiheuttaa syyllisyyttä ja nolostuttaa. Ihmiset eivät puhu aikuisviihteen käytöstään, hän sanoo.

Naisille ei riitä pelkkä katselu!

Asiantuntijoiden mukaan uskonnolla, etnisellä taustalla tai varallisuudella ei ole mitään vaikutusta siihen, millaiset naiset jäävät aikuisviihteeseen koukkuun. Siitä kärsivät niin teinit kuin yli 30-vuotiaatkin naiset.

Myös aikuisviihdeteollisuus on alkanut suunnata elokuvia suoraan naisille, ja ne lainaavat kerrontatyyliä romanttisista novelleista. Seksin ohella viettelyksellä ja romantiikalla on iso rooli.

Burresin mukaan naisten aikuisviihdeaddiktio eroaa miesten addiktiosta siinä, että naiset todennäköisemmin eivät tyydy pelkkään seksiaktin katseluun, vaan etenevät seksiseuran etsintään.

– Seksiä käytetään jonkinlaisen henkisen tuskan lievityskeinona, tunteiden turruttajana ja selviytymismekanismina, Burres arvioi.

Asiantuntijoiden mukaan nyrkkisääntö seksiaddiktion tunnistamisessa on, että mikäli se häiritsee normaalia elämää ja ihmissuhteita, on aika hakea apua.

MTV3/Helmi

Lähde: Local12.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja