Seksikäs hame vai sähäkät housut? Suomalaisnaiset valitsivat suosikkinsa

Kesällä monet housuihinkin tottuneet suomalaiset rohkaistuvat kelien lämmettyä valitsemaan ylleen tuttujen ja turvallisten housujen sijaan erilaisia hameita, mutta kummat ovat todella suomalaisnaisten suosikkeja, hameet vai housut?

AVA kysyi lukijoiltaan, viihtyvätkö he mieluummin hameessa vai housuissa. Selvisi, että huolimatta siitä, että kesäisillä kaduilla astelee vastaan paljon naisia hameissa, ovat housut suomalaisten naisten ykkössuosikki.

"Housuissa on vaan niin paljon parempi olla!"

Housuissa kertoi viihtyvänsä peräti 66 prosenttia vastaajista. Housuja ylistettiin niiden käytännöllisyyden ja helppouden nimessä.

"Käyttäisin ehdottomasti vain ja ainoastaan hameita ja mekkoja jos olisi edes hiukan kapeammat pohkeet. Törkeän paksut pohkeet on pakko piilottaa, ei kehtaa näyttää niitä."

"Työskentelen miesvaltaisella alalla. En ole missi-tyyppinen, joten rennot housut ja toimistosandaalit ovat kätevin vaihtoehto."

"Viihdyn housuissa ja niitäkin erilaisia eri tilaisuuksiin. Hameen tai juhlavan mekon puen päälleni erikoistilaisuuksiin, kuten tein esim. tyttäreni kesähäihin."

"Olen suurimman osan elämästäni ollut housuihminen. Jos käytän syystä tai toisesta hametta, käytän aina sukkiksia, sillä sääreni eivät ole kovin imarreltavat."

"Housuissa on vaan niin paljon parempi olla! Säärten pikku viat saa peitettyä lahkeisiin. Mekkoa pidän kyllä juhlissa."

"Housuissa on paljon helpompi tehdä oikeastaan mitä vain, ei tarvitse pelätä milloin vilauttaa ja mitä. Ei hameessakaan mitään vikaa ole, mutta kyllä minä arkena yleisimmin vedän housut jalkaan. Juhliin pistän ehdottomasti hameen tai mekon. Kesäisinkin tulee käytettyä hametta jonkun verran myös arkena."

"Housut arkena. Juhliin ehdottomasti mekko, en suostuisi housuja pukemaan juhliin. Ennen olin mekkoihmisiä, aina oli jokin mekko päällä ja legginsit tai jotkut puuvillasukkahousut. Aika aikaansa kutakin."

"Arkena tykkään pitää housuja, mutta juhliin haluan pukeutua paremmin, jolloin käytän hametta tai mekkoa."

"Miksi olisin hankalassa hameessa? Ja miksi alistuisin miesten jatkuvalle naisten jalkojen arvioinnille?"

"Housuissa olen aina valmis pieneen hullutteluun, ei tarvitse olla niin huolissaan asusta. Juhlissa käytän hameita yleensä. Farkkuja käytän vain noin pari kertaa kuukaudessa, ne kun ovat hirveän epämukavat ja painavat noin yleensä mutta ajavat asiansa konserteissa ja vastaavissa."

"Minä ainakin olen ehdottomasti housuihminen. Housuissa vaan on jotenkin huolettomampi ja mukavampi liikkua kuin hameessa. Ei tarvitse pelätä sen enempää tuulta kuin korkeitakaan paikkoja, että kaikki näkyisi koko maailmalle niin kuin yleensä hametta käytettäessä saa olla koko ajan pelkäämässä."

"Minä en farkkuja vaihda ihan heti hameeseen. Hame on epäkäytännöllinen makuuni. Juhla-asunakin voi olla housut paremmat kuin hame. On hame ja housuihmisiä ja minä olen housuihminen aina."

"En enää edes osaisi olla housuissa"

Housujen sijaan hameen mieluiten ylleen kertoi valitsevansa 34 prosenttia kyselyyn vastanneista. Hameita ylistettiin etenkin naisellisuuden ja mukavuuden vuoksi.

"Hame, koska se on rennompi päällä ja hametta voi käyttää kesät talvet vaihtamalla sukkahousujen paksuutta. On myös naisellisempi ainakin minun päälläni kuin housut."

"Hameessa olo on huomattavasti miellyttävämpi ja naisellisempi kuin housuissa."

"Korkokengät sopivat mielestäni aina mekkojen kanssa, ja tykkään pitkistä jaloistani."

"En enää edes osaisi olla housuissa. Housut jalassa tuntuu siltä, kun takamukseni muodot paistaisivat läpi!"

"Hame aina kun mahdollista. Koen näyttäväni naisellisemmalta aina kun käytän hametta tai mekkoa. Itsetunto kohenee saman tien kun katson peiliin. Olen 25, mutta näytän enemmän 15-vuotiaalta ja yritän hakea jotain naisellista pukeutumiseeni, jottei minua luulla tyttäreni siskoksi vaan tunnistetaan hänen äidikseen."

"Ehdottomasti hame! Ei purista toisin kuin farkut. Lisäksi tällainen lyhytjalkainen näyttää idiootilta housuissa, minihameella ja korkokengillä saa luotua illuusion pidemmistä sääristä. Tunnen muutenkin itseni seksikkäämmäksi hameessa!"

"Hame tai mekko päällä aina. En edes omista housuja, paitsi urheilutarkoitukseen olevia. Hameessa on rennompaa ja tunnen itseni kauniimmaksi. Yksinkertaisesti: Oloni on parempi ja viihtyisämpi hameessa."

"Olen aina pitänyt paljon hameista. Ehkä yritän pehmentää ja tuoda esille sitä, että olen nainen enkä pelkästään hitusen rasavilli poikatyttö. Hame kun pakottaa käyttäytymään ja kävelemään sievästi. Pidän myös kauniista kengistä ja niitähän on kiva esitellä hameen kanssa. Hame on myös pitkä ja kapeakinttuisen huomattavasti vaivattomampi ostaa."

"Itse asiassa käytän enimmäkseen mekkoja. Sen helpompaa ja mukavampaa vaatetta ei olekaan. Housuja käytän lähinnä retkeillessä ja raskaammissa pihatöissä, tai oikein kovilla pakkasilla."

"Hameissa olo on paljon vapaampi niin liikkua kuin ollakin! Kotonakin itsekseni käytän ihan semmoisia pehmeitä ja joustavia polviin asti yltäviä hameita, eikä tule liian kuumakaan."

"En tunne itseäni itsekseni jos jalassani on housut. Hame sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen jos siihen osaa yhdistää oikeanlaisia vaatteita. Hameella on myös mielestäni helpompi luoda persoonallinen look, tavalliset farkut ovat vaan niin tylsät."

"Olen hame- ja mekkoihminen, vaikka usein käytännön syistä joudunkin valitsemaan housut. Hame on feminiininen ja mukava päällä eikä yleensä kiristä tai purista. Oikean pituisessa hameessa eivät paikat vilku tai pieni tuulenpuuska pelota."

"Se riippuu vähän päivästä. Suosin kuitenkin hameita, koska niissä olo on ihanan naisellinen, ja lämpiminä päivinä hameessa on vilpoisampi olla."

Kyselyyn vastasi 569 AVAlaista.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja