Mainos

Seksiasiakkuutta tutkitaan Pohjoismaissa

Maksullisen seksin ostajat ovat yleisimmin keski-ikäisiä miehiä, joista noin puolet elää parisuhteessa. Kaikissa Pohjoismaissa noin kymmenen prosenttia miesväestöstä käyttää prostituoitujen seksipalveluja. Seksiasiakkaita tarkasteleva pohjoismainen tutkijajoukko on koolla Helsingissä.

Seksikaupassa hämärän puolelle jäänyttä asiakkuutta tutkitaan nyt mm. kaikissa Pohjoismaissa. Göteborgin yliopiston sosiaalityön laitoksella syvähaastateltiin 40 prostituoitujen miesasiakasta ja tutkijan mukaan tulokset ovat hyvin linjassa muissa maissa tehtyjen asiakastutkimusten kanssa. Maksullista seksiä ostavat kaikenikäiset miehet, keski-ikänä kuitenkin 45 vuotta. Tavallisimmin ensikontakti prostituoituun haetaan jo alle kaksikymppisenä.

Tutkija jakaa miehet suurkuluttajiin eli elämäntapaerotomaaneihin, parisuhdettaan vaaliviin mutta silti seksinnälkäisiin ja parisuhteiden ulkopuolelle jääneisiin miehiin.

Rakkauden seksiasiakkaat kokivat eri tavoin. Erotomaanit eivät pystyneet mitenkään aidosti puhumaan rakkaudesta tai tunteistaan, heille nainen oli vain seksikohde. Yksinäiset toisaalta haaveilivat jopa avioliitosta prostituoidun kanssa.
(MTV3/Anneli Salmivaara)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.