Seksiä kuukautisten aikana? Tätä mieltä suomalaiset ovat

"Se aika kuukaudesta" ei houkuta kaikkia ryhtymään lemmenleikkeihin. Lue, mitä mieltä nais- ja mieslukijat olivat seksiin ryhtymisestä kesken punaisten päivien!

Miten suhtaudut seksin harrastamiseen kuukautisten aikana? Himot eivät katso aikaa tai paikkaa, mutta tuntuuko punaisten päivien aikaan touhuaminen liian sottaiselta puuhalta? Suurin osa Helmen nais- ja miesvastaajista oli valmis harrastamaan seksiä kuun minä päivänä tahansa – lue miksi!

Seksi lievittää kipuja

53 prosenttia naisvastaajista kertoi voivansa harrastaa seksiä myös kuukautisten aikana. Joko vastanneet kertoivat vuotonsa olevan niin vähäistä, ettei se häirinnyt menoa juuri lainkaan, tai jakoivat niksinsä sotkujen eliminoimiseen. Osa muistutti, että seksi saattaa olla nautinnollisempaa menstruoidessa ja auttaa jopa kuukautiskipuihin.

– E-pillereiden takia vuotoni on niin vähäistä, että se ei paljoa menoa haittaa. Kuukautisten aikana seksi on kivaa ennen suihkua tai sängyssä, jos pepun alle laittaa kostean pyyhkeen.

– Harrastaisin, mutta en tosin laske miestä sisälleni kuukautisten aikana. Tällöin tyydytän mieheni mm. suuni avulla. Ja samalla itsekin nautin suunnattomasti, kun saan mieheni taivaisiin suullisin konstein.

– Ihan hyvin kuukautisten ekana päivänä tai loppuvaiheessa seksiä voi harrastaa. Kumin kanssa pahimpinakin vuotopäivinä, jos ei ole kovin kipeä. Olennaisinta on itselle ehkä se, että mies suhtautuu asiaan positiivisesti tai neutraalisti.

– Seksi lievittää kipuja ja saa "turvonnut suohirviö" -olon väistymään. Pieni sotku ei haittaa, kun lakanoita suojaamaan voi napata vanhan pyyhkeen ja suihku on keksitty.

– Seksi lievittää kuukautiskipuja niin tehokkaasti, etten kestä olla ilman. Missä tahansa en tosin harrastaisi sotkun takia, mutta esim. kylppäri on hyvä paikka.


– Jos vain miestä ei haittaa, niin totta kai. Parina ekana päivänä en välttämättä halua, koska minulla on niin runsaat kuukautiset ja maha kipeä. Mutta parin päivän jälkeen jo helpottaa, niin silloin voi esim. suihkussa tai jonkun pyyhkeen päällä harrastaa. Suuseksiä en kyllä halua, enkä siihen suostuisi, jos joku haluisi kuukautisten aikana antaa.

– Itselleni se ei ole mikään este. En vuoda todellakaan mitenkään massiivisesti, joten ei synny paljoa sotkua. Enkä muutenkaan näe seksissä mitään ongelmaa kuukautisten aikana.

– Ei haittaa menoa, silloin tekee eniten mielikin. Olen myös opettanut muutaman miehenkin siihen, he kun ovat luulleet että se on tosi sotkuista hommaa...

– Harrastaisin, koska olenhan aina ennenkin harrastanut seksiä kuukautisten aikana! En tiedä vuotavatko muut naiset enemmän, mutta itselläni ei ole mitään ongelmaa seksissä kuukautisten aikana. Jos on vielä ehtinyt paikat huuhtaisemaan noin tuntia aikaisemmin, niin tuskin edes lakanaan saa tahroja aikaiseksi. Eikä ole koskaan miehiä haitannut.

– Olen 30-vuotias nainen ja harrastan säännöllisesti seksiä myöskin menkkojen aikaan. Se ei estä harrastamasta kiihkeää seksiä, vaikka menkat onkin. Olen kiihottuneempi ja halukkaampi seksiin kuukautisten aikana. Ja voin omakohtaisesti kertoa, että orgasmit ovat voimakkaampia ja syvempiä.

– Miksen harrastaisi kuukautisten aikana, kun muutenkin päivä ilman seksiä on harvinaisuus – ja yleensä harmillinen sattumus. Sitä paitsi seksi parantaa mielialaa, ja mielialan kohotukselle on usein tarvetta juuri kuukautisten aikana.

– Ihana huomata, etten olekaan ainut, jolla on himot huipussaan kuukautistenkin aikaan ja pyyhe lakanoiden päällä. Ikävä kyllä nykyinen poikaystäväni kavahtaa verta. Hän väittää naisten haisevan lehmän verelle kuukautisten aikana. Kaiken kukkuraksi hän luulee, että vuodamme litrakaupalla yhden päivän aikana. Taitaa olla herra katsonut liikaa kauhuleffoja, joissa läträtään verellä.

Suklaa voittaa seksin

47 prosenttia naisvastaajista ei hyppäisi sänkyyn vuotojen aikana. Osa kärsi niin voimakkaista kuukautiskivuista, ettei seksille uhrannut kipujen aikana ajatustakaan, jotkut taas pitivät ajatusta muuten vain inhottava.

– Olisipa miehilläkin kuukautiset, niin katsottaisiin olisivatko he innokkaita. Kovan kivun takia en harrastaisi. Inhottaa ajatuskin seksistä menkkojen aikana.

– Kuukautisten aikana tekee mieli vain olla: ei urheilla tai mitään, saati sitten harrastaa seksiä. Paras syy olla harrastamatta on, kun kuukautisten aikana voi kiusoitella toisiaan. Kun kuukautiset loppuu, on ihanaa harrastaa seksiä, vaikka tauko onkin ollut lyhyt.

– En harrasta peitonheilutusta menkkojen aikana. Miksi miehille ei mikään riitä... Kaipa naiset joskus saavat olla rauhassa, edes vuotopäivinä.

– Sottaista puuhaa, ja kuukautisten aikaan olen niin kipeä, että suklaa voittaa seksin.

– Mmmh, seksi menkkojen aikana? Ei kiitos. Olen niin kipeä, että pelkkä ajatuskin siitä, että joku räpläisi alapään seudulla, saa kauhistumaan. Lisäksi tahmainen ja "pissat housussa" -olo ei erityisemmin luo kiihottunutta fiilistä.

– Sillä viikolla, kun punaiset palaa, tunnen itseni todella epäseksikkääksi ja ällöttäväksi. En tykkää, enkä nauti tilanteesta yhtään silloin ja välttelen kaikenlaista kosketustakin haaroihin. Ei vain tunnu viehättävältä.

– Kuukautisten aikana olo on epämukava ja epähygieeninen, ei todellakaan seksikäs ja viettelevä. En halua sotkea paikkoja ja tuntea oloani vielä epämukavammaksi. Mieluummin odotan niin kauan, että kuukautiset ovat ohi. Sitten on taas varmempi tunne omasta kehosta ja vetovoimasta.

Lempeä suihkussa

Jos naisista 53 prosenttia oli valmis harrastamaan seksiä kuukautisten aikaan, niin miesvastaajista jopa 74 prosenttia koki seksin olevan täysin normaali toimenpide tyhjennyspäivinäkin. Miehet muistuttivat, että seksiä voi harrastaa vaikkapa suihkussa tai saunassa, ja että moni nainen on seksuaalisempi kuukautistensa aikana.

– Rakkaansa voi vietellä kauniilla tavalla suihkun puolelle. Lempi hoituu näin puhtaammin. Pääasia, että kemia toimii!

– Kuukautiset tekevät toisista seksuaalisempia. Yhdynnästä pidättäytyminen on monta kertaa asennekysymys. Toiset naiset ovat tottuneet asenteeseen, että kuukautisten aikana ei voi harrastaa seksiä.

– Ei se tunnu yhtään erilaiselta. Lisäksi siihen liittyy tunne, että se on kiihkeämpää: ei välitetä siitä, että on kuukautiset, vaan tehdään se silti.

Vain 26 prosenttia miehistä koki seksin kuukautisten aikaan olevan epämiellyttävää.

– Olen hyvin tarkka toisen hajusta ja kuukautisten aikana naiseni haju muuttuu jotenkin, enkä vain osaa kiihottua hänestä kunnolla.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja