Psykologi neuvoo: Näin valmistaudut kuukautisiin

Kuukautiset ovat naiselle sekä psyykkinen että fyysinen rasitus. Tunnettu psykologi neuvoo, kuinka piinaviikkoihin voi valmistautua.

Psykologi Honey Langcaster-James kertoo Female First -verkkolehdelle, kuinka voit valmistautua kuukautisiisi.

Kuukautisteni aikana syön hirmuisesti suklaata, jonka jälkeen tunnen oloni huonoksi. Kuinka voin rikkoa noidankehän?

Ei ole väärin hemmotella itseään hieman suklaalla, kun olo on alamaissa. Suklaa voi kuitenkin olla koukuttavaa, joten jos tunnet ettet pysty kontrolloimaan mielihalujasi, kokeile jotakin hieman terveellisempää ruokaa, esimerkiksi mansikoita tai myslipatukkaa. Pidä kirjaa siitä, milloin kuukautisesi tulevat, niin voit suunnitella jotakin muuta tekemistä sille ajalle. Jos vietät ystäviesi kanssa aikaa, unohdat syöpöttelyn. Hauskojen asioiden tekeminen on upea tapa nostattaa mielialaa ja vähentää mielihaluja.

Tunnen itseni aina turvonneeksi ja tyylittömäksi kuukautisten aikana. Kuinka voin kohottaa itseluottamustani?

On hyvin yleistä tuntea olonsa onnettomaksi kuukautisten aikana. Onkin hyvä idea pitää kuukautisten aikana mieltä nostattavia ylellisiä vaatteita. Käytä hieman enemmän aikaa meikin ja hiusten laittamiseen. On uskomatonta, kuinka paljon itseluottamusta tuollaiset pienet teot nostattavat. Voit myös varata kuukautisten aikana ajan johonkin kauneushoitolaan. Se on varma tapa hemmotella itseä.

Mitä minun tulisi tehdä, jotta olisin emotionaalisesti ja käytännössä valmistautunut kuukautisiin?

Paras tapa valmistautua kuukautisiin on suunnittelu. Voit merkitä kuukautisten alkamispäivän kalenteriisi vaikkapa tietyllä symbolilla, kuten kukalla, jotta kenenkään muun ei tarvitse tietää, mitä symboli tarkoittaa. Käy hakemassa kuukautissuojat etukäteen, jotta et joudu hankaliin tilanteisiin. Muista, että kuukautiset ovat vain kehomme tapa pitää meidät terveenä. Mikäli olosi on kurja kuukautisten aikana, älä epäröi hemmotella itseäsi. Osta itsellesi vaikkapa lempilehti tai valmista iloksesi herkkuateria.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Christo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja