Sekava mies meni huoltoasemalle ja antoi henkilökunnalle pienoiskiväärin – poliisi joutui ottamaan miehen kiinni voimakeinoin

Poliisi joutui käyttämään eilen iltapäivällä voimakeinoja ottaakseen kiinni pienoiskiväärin kanssa huoltoasemalle saapuneen sekavan miehen.

Mies oli kertonut Siilinjärven ABC-aseman henkilökunnalle mukanaan olevan pienoiskivääri, ja luovuttanut aseen henkilökunnalle jo ennen poliisin saapumista. Poliisin tultua paikalle tämä ei kuitenkaan totellut virkavallan käskyjä, joten vastaan hangoitteleva mies otettiin kiinni voimakeinoin.

Poliisi kertoo tiedotteessa miehen käytöksen aiheuttaneen aseman asiakkaille pelkoa ja hämmennystä. Tapahtumien kulku ja taustat ovat vielä epäselvät, mutta saadun selvityksen mukaan kukaan ei ollut tilanteessa todellisessa vaarassa. Mies ei esimerkiksi uhannut ketään tai aikonut käyttää väkivaltaa. Aseessa ei ollut patruunoita.

Poliisin haltuun ottama ase paljastui luvalliseksi, ja asiaa tutkitaan ampuma-aselain mukaisesti. Tapahtumia tutkitaan ampuma-aserikkomuksena ja virkamiehen vastustamisena. Sekava mies toimitettiin välittömästi terveydenhuollon huostaan, ja asianosaisille on tarjottu kriisiapua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja