Seiväshyppytähti Armand Duplantis pyysi rimaa maailmanennätyskorkeuteen – Timanttiliigan järjestäjät juuttuivat noloon tilanteeseen, vaikutusta myös Ruotsi-otteluun?

Timanttiliigan järjestäjät töpeksivät pahasti – seiväshypyn rima ei ollut nousta maailmanennätyskorkeuteen 3:20
Timanttiliigan järjestäjät töpeksivät pahasti – seiväshypyn rima ei ollut nousta maailmanennätyskorkeuteen

Yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Belgian Brysselissä nähtiin perjantaina outo tilanne, kun järjestäjät eivät olleet saada seiväshypyn rimaa oikeaan korkeuteen.

Ruotsalainen lajin suurtähti Armand Duplantis ylitti 6,05 kolmannellaan, jonka jälkeen hän pyysi riman nostoa maailmanennätyskorkeuteen 6,19. Järjestäjät eivät olleet kuitenkaan onnistua toimenpiteessä.

Lukuisia toimitsijoita ja kilpailun työntekijöitä parveili seiväshypyn kisapaikan lähettyvillä, mutta eivät vaikuttaneet pääsevän yhteisymmärrykseen siitä, onko rima oikealla korkeudella.

Duplantis joutui lopulta odottamaan puoli tuntia ennen kuin varmuus oikeasta korkeudesta saatiin. Ruotsalainen pudotti kaikki kolme yritystään ME-korkeudsta.

Kilpailu jätti myös kysymysmerkin Duplantisin osallistumiselle sunnuntaina Tukholmassa järjestettävään Suomi-Ruotsi-maaotteluun.

– En ole tehnyt sataprosenttista päätöstä, mutta tämä kilpailu ei nostanut osakkeita sen suhteen. Hyppäsin useita hyppyjä, joista yli kuudessa metrissä kaikkiaan kuusi. Se rasittaa kehoa erityisen paljon. Mutta tunnen paljon painetta hypätä, joten päätös ei ole helppo, hän sanoi Sportbladetille.

Katso video perjantain epäselvästä tilanteesta artikkelin yläosan videolta.


Lue myös:

    Uusimmat