Mainos

Seitsemän YK-työntekijää tapettiin raa'asti Afganistanissa

Ainakin seitsemän YK:n ulkomaista työntekijää ja viisi muuta henkilöä on kuollut Afganistanissa. Tapahtumat saivat alkunsa, kun mielenosoittajat tunkeutuivat YK:n toimistoon Mazar-i-Sharifissa maan pohjoisosassa.

YK:n mukaan kuolleita saattaa olla kaiken kaikkeaan jopa kaksikymmentä.

Eri viranomaiset ovat vahvistaneet, että kuolleiden joukossa oli yksi ruotsalainen, yksi norjalainen ja viisi nepalilaista. Lisäksi viiden afganistanilaisen mielenosoittajan kerrotaan saaneen surmansa.

Erään lähteen mukaan kahdelta uhrilta olisi leikattu pää irti. Poliisijohtaja Abdul Rauf Taj on kuitenkin tyrmännyt tiedon ja sanoo, että uhreja oli ammuttu päähän.

Suomen ulkoministeriöstä vahvistetaan, että uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

YK:n edustaja New Yorkissa ei ole kertonut tapauksen yksityiskohtia, koska tiedot ovat olleet toistaiseksi sekavia.

Sadat mielenosoittajat protestoivat Mazar-i-Sharifin kaduilla sitä, että floridalainen pastorin Wayne Sapp poltti Koraanin vajaat kaksi viikkoa sitten. Paikalla oli mukana myös pastori Terry Jones, joka uhkasi polttaa Koraaneja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistopäivänä viime vuonna. Jones perui kuitenkin aikeensa, kun muun muassa presidentti Barack Obama oli vedonnut tähän.

Tuhansia ihmisiä osoitti mieltään myös Heratin kaupungissa ja noin 200 ihmistä pääkaupungissa Kabulissa. Protestointi näissä kaupungeissa pysyi kuitenkin rauhallisena.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 1.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.