Seitsemän vinkkiä nettideittailuun

Oletko yksinäinen? Haluaisit löytää seuraa, muttet tiedä mistä. Lähikuppilat ja kaupungin yökerhot on koluttu, mutta Sitä Oikeaa ei tunnu löytyvän. Kokeile verkosta!

Nettideittailu jakaa mielipiteet. Melkein joka toinen pitää internetin treffipalveluita suurinpana pahana ja toinen puoli puolestaan aivan yhtä hyvänä keinona, kuin jotain muutakin deittailua.

Nettideittailuun liittyy myös karikoita. Tässä nettideittailun guru Rochelle Peacheyn listaamat kuusi vinkkiä, jotka voivat viedä sinut askeleen pidemmälle internetin sinkkujen valtameressä.

1. Valokuva

Aloitetaan vinkit siitä tärkeimmästä, eli valokuvasta. Jos sinusta ei ole valokuvaa, ei kannata kuluttaa energiaa nokkeliin sanakäänteisiin. Jos ei ole kuvaa, ei sinusta kiinnostuta. Kuvaton deitti-ilmoitus tulkitaan helposti siten, että sinulla on jotain salattavaa. Oletko naimisissa, etsintäkuulutettu tai muuten vain valehtelet jostain asiasta?

Valitse itsestäsi edustava, ajantasainen kuva. Älä turvaudu kymmenen vuotta vanhaan otokseen, jossa olit ehkä myös kymmenen kiloa kevyempi. Ole rehellinen! Ajattele, että profiilisi on kuin henkilökohtainen nettisivusi. Käytä kuvana parasta mahdollista, tuoretta valokuvaa. Parempi yksi hyvä kuva, kuin liuta keskinkertaisia otoksia.

Vaikka ulkonäkö ei olekaan kaikki kaikessa, se on ensimmäinen asia minkä toinen osapuoli sinusta näkee. Älä siis valitse sitä huonoa kuvaa edes silloin, kun se on ainoa, joka sinulla sattuu olemaan. Pyydä vaikka ystävä apuun, pyydä häntä ottamaan sinusta hyvä kuva, jonka voit sitten ladata profiiliisi tai deitti-ilmoitukseesi.

2. Rehellisyys

Älä valehtele, sillä valheilla on lyhyet jäljet. Älä valehtele pituuttasi, ikääsi tai painoasi.

Jos väität olevasi 180-senttiä pitkä tumma kaunotar ja olet oikeasti 160-senttinen blondi, miten kuvittelet valheen menevän läpi, kun ensimmäisen kerran tapaatte? Toinen osapuoli ei ole niin lumoutunut luonteestasi, että se katsoisi valheen läpi sormien.

Jos haluat hieman kaunistella totuutta, älä liioittele. Jos et kehtaa sanoa olevasi 40-vuotias, sano iäksesi 39. Ja muista, että otat sen riskin, että tämäkin valhe palaa kummittelemaan myöhemmin.

3. Pysy positiivisena

Säilytä positiivisuus, ystävällisyys ja aitous. Jos etsit lyhytaikaista seuraa, sano se ääneen. Jos etsit elämänkumppania, älä salaile sitä. Kummassakaan ei ole mitään hävettävää ja rehellisyydellä sinulla on paremmat mahdollisuudet löytää juuri sellainen kumppani mitä olet etsimässä.

Negatiivisuus on toiseksi pahin uhka nettideittailulle (ja muullekin deittailulle). Ei kukaan kiinnostu kyynisestä, ahdistuneesta tai murjottavasta henkilöstä.

4. Ole täsmällinen

On ihan sallittua sanoa, että etsit pitkää miestä, jolla on hiukset tallella tai hoikkaa naista. Vaikka olet tarkka, ei ole silti mitään syytä olla töykeä tai loukata ketään. Voit hyvin kuvailla toiveesi ilman epäkohteliaita sävyjä. Jos sinua epäilyttää, pyydä kaveriasi lukemaan ilmoituksesi ennen kuin julkaiset sen.

5. Markkinoi itseäsi

Sinun ei tarvitse kirjoittaa profiiliisi kokonaista elämänkertaa itsestäsi ja teoistasi. Riittää, että kirjoitat sen verran, että kiinnostus herää. Tämä on puhtaasti markkinointia. Kyse on siitä, että miten sinä voisit olla kiinnostavampi, kuin se toinen profiili sinun profiilisi vieressä.

Voit ottaa avuksi harjoituksen, jossa kirjoitat tajunnanvirtana paperille kaikesta siitä mikä saa sinut tikittämään ja minkälaiseksi kuvittelet elämäsi unelmiesi kumppanin kanssa. Lopuksi tiivistä tämä kaikki yhteen kappaleeseen.

Uuden käyttäjän deittipalveluista tunnistaa yleensä siitä, että hän kirjoittaa todella paljon ja aivan kaiken. Katso vaikka jotain verkkokauppaa, ei tuotteista kirjoiteta romaania, vaan juuri sopivasti, että mielenkiinto herää.

6. Sinnikkyys palkitaan

Nettideittailussa ei ole kyse siitä kuinka paljon saat kiinnostuneita yhteydenottoja. Siinä on kyse siitä, kuinka paljon saat kiinnostuneita yhteydenottoja sellaisilta henkilöiltä, joista sinä olet kiinnostunut.

Muuta välillä kuvaasi ja tekstiäsi, jotta profiilisi säilyttää tuoreutensa ja kiinnostavuutensa. Älä luovuta heti. Joskus hyvää joutuu odottamaan tovin.

7. Muista turvallisuus

Muista myös turvallisuus. Älä laita henkilötietojasi nettiin, äläkä kerro liian tarkasti esimerkiksi osoitettasi tai puhelinnumeroasi. Muista myös se, että kaikki mitä olet verkkoon laittanut, myös säilyy siellä. Eli harkitse tarkoin, ennen kuin lataat esimerkiksi sen alastonkuvan.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat