Sedu Koskinen aikoo järjestää suuret bileet Helsingissä, suosituksista viis: "Naurettavaa tämä koronahomma – suhtautuminen on järjetöntä"

2:10
Koronarajoitukset tiukentuvat entisestään pääkaupunkiseudulla – nämä kaikki asiat muuttuvat.

Seppo "Sedu" Koskinen aikoo järjestää 30-vuotisen yrittäjäuransa kunniaksi juhlat itsenäisyyspäivän aattona Helsingissä. Tiukentuneiden koronamääräysten takia suurten juhlien järjestäminen on herättänyt keskustelua.

Koskisen mukaan kyseessä on yksityistilaisuus, joita viranomaisten koronarajoitukset eivät koske. Hän vertaakin juhlien järjestämistä syntymäpäiviin tai häihin. Juhliin pääsee sisään lahjoittamalla 200 euroa. Tämä tekeekin Koskisen mukaan hänen juhlistaan yksityistilaisuuden, ei yleisötilaisuuden. 

– Tapahtumaan ei myydä lippua, vaan sinne pääsee mukaan lahjoittamalla tuon summan lahjatilille. Yksittäinen kansalainen voi järjestää yksityistilaisuuden omissa tiloissaan, siihen ei ole avillakaan mitään sanomista.

Koskinen sanoo, että juhlissa toimitaan koronarajoitusten mukaan. Sisään ei pääse ilman maskia, juhlissa huomioidaan turvavälit, käytetään käsidesiä ja kaikilta osallistujilta mitataan kuume. Juhlat on tarkoitus järjestää Agroksenmäen holvikellarissa, jonne mahtuu enimmillään 240 ihmistä. Koskinen ei osaa arvioida, kuinka monta ihmistä juhliin lopulta tulee.

– Naurettavaa tämä koronahomma. Tauti tarttuu kotibileissä ja työpaikoilla. Tuolla sadat ihmiset kävelevät ilman maskeja.

– Suhtautuminen on järjetöntä. Ennen kymmentä tauti ei tartu, mutta kymmenen jälkeen se tarttuu niin h***etisti, Koskinen sanoo viitaten ravintoloiden rajoituksiin.

Koskinen kertoo, että hän saanut satoja positiivisia viestejä juhlistaan.

– Ihmisten keskuudessa leviää tyytymättömyys päättäjiä kohtaan.  

Koskinen mukaan viranomaiset olivat keväällä huolissaan vain siitä, riittävätkö tehohoitopaikat.

– Nyt meillä on kymmenen ihmistä tehohoidossa. Tämä on tyypillinen kausiflunssa ja heikompi sellainen, joten miksi panikoidaan? Olisin enemmän huolissani, jos meillä olisi 200–300 ihmistä teholla.

Eilen maanantaina pääkaupunkiseudulla tuli voimaan tiukentuneet koronamääräykset, joiden mukaan yli 20 hengen yleisötilauudet on kielletty. Rajoitus on voimassa kolme viikkoa. 

Aluehallintoviraston kanta tilaisuuden luonteen suhteen on selvä.

– Jos sinne jotain sisään maksaa, niin silloin se ei ole yksityistilaisuus. Ymmärrän, että meidän tulkinta voi olla kaavamainen, Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen kertoo MTV Uutisille. 

Lehikoinen sanoo, että suuremmatkin juhlat on mahdollista järjestää, mutta tietyin ehdoin.

– Onko mahdollista hakea anniskelulupaa, jolloin pääsemme ravintolasäädösten piiriin ja puolet asiakaspaikoista voi olla käytössä. Nykyisten rajoitusten mukaan anniskelun täytyy tässä tapauksessa loppua kello 22.

– Varmasti näihinkin juhliin löytyy joku ratkaisu, Lehikoinen uskoo.

Koskisen juhlista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Juttua muokattu 24.11. kello 9.54: Jutussa oli väärä aikamääre kohdassa,  jossa viitattiin maanantaihin. Korjattu kohtaan oikea sana, "eilen". 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja