Sebastien Loeb antoi kenkää pitkäaikaiselle kartturilleen – tulistunut Daniel Elena latoi täyslaidallisen tallille: "Teitte sen mikä sopi teille!"

1:38
Sebastien Loeb ja Daniel Elena testasivat Peugeot'n Dakar-auto ensimmäistä kertaa vuonna 2015.

Peräti 23 vuotta Sebastien Loebin kakkoskuljettajana toiminut Daniel Elena kertoo rallitähden ilmoittaneen hänelle, ettei yhteistyö jatku enää tulevaisuudessa. Taustalla on heidän tallinsa Prodriven vaatimus, jota Elena ei sulata.

Loebin ja Elenan viimeiseksi yhteiseksi kisaksi jäi alkuvuodesta kisattu Dakar-ralli, joka päättyi kaksikon osalta keskeytykseen. He saavuttivat yhdessä peräti yhdeksän rallin maailmanmestaruutta, mutta Dakar jäi valloittamatta.

Elena paljasti uutisen ranskalaislehti L’Équipen haastattelussa.

– Seb soitti minulle tänään vähän ennen puoltapäivää kertoakseen, että hän jatkaa uraansa toisen kartturin kanssa.

– Hän kertoi minulle, että Prodrive vaati sitä, koska heidän mielestään en ollut niin motivoitunut, ja tein liikaa suunnistusvirheitä viime Dakar-kisan aikana, Elena kertoi perusteluista Dirtfish-sivuston mukaan.

Loeb vahvisti uutisen Twitter-tilillään. Hän jakoi ensin tunteikkaan kuvan kaksikon ensimmäisestä MM-osakilpailuvoitosta vuodelta 1998.

– Viiden yhteisen Dakarin ja tallin kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen olemme tulleet siihen lopputulokseen, että ehkä olisi hyvä kokeilla jotain muuta. En säästy sydänsurulta, kun emme starttaa vuoteen 2022 tallikavereina, Loeb lausui.

Daniel Elenan katkera tilitys

Elena kertoi terveisensä myös sosiaalisen median kanavissaan. Siinä hän vastasi Prodrivelta saamaansa kritiikkiin kovin sanoin.

– Katsotaanpa lukuja yhteisistä Dakar-kisoistamme. Vuonna 2016 voitimme neljä pätkää. Voitimme suurimman osan taipaleista sinä vuonna. En siis osaa suunnistaa? Se oli minun ensimmäinen vuoteni, Elena vastasi.

– Okei, jouduin vähän harhateille (tänä vuonna) ensimmäisellä pätkällä, koska opettelin uuden tabletin käyttöä, mutten usko, että teimme enempää virheitä kuin muutkaan.

Elenaa korpesi myös tapa, jolla Prodrive hoiti hänen erottamisensa. Kaikki tapahtui täysin yllättäen.

– He sanoivat, että ”Elena ei osaa navigoida, Elena on huono, hän hukkaa Loebilta liikaa aikaa”. Sitä ennen pitäisi kuitenkin kuunnella Elenaa. Teidän autonne ei ole tehty voittamaan, ja tiimi on täysin keskeneräinen.

– Ette koskaan kuunnelleet minua, sillä vietin tunteja insinöörini kanssa kertoen teille, mitä pitää tehdä ja mitä ei, jotta voisimme yrittää Dakarin voittamista ja yrittää kunnon auton rakentamista.

– Teitte sen, mikä sopi teille. Filosofianne on yksinkertainen: me olemme Prodrive, me olemme maailman mahtavin tiimi, olemme voittaneet kaiken. Voititte viimeksi WRC:ssä vuonna 2003 (Petter) Solbergin kanssa. Sitten Loeb ja Elena tulivat näyttämölle, kokenut kartturi läväytti.

Juttua päivitetty klo 9.51: Lisätty Loebin kommentti Twitter-viestistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja