Sebastian Vetteliltä vahva osoitus uskosta tulevaan F1-kotiinsa – osti siivun tallista

8:29
C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi videolla Nürburgringin osakilpailua.

Sebastian Vettel sanoo ostaneensa ensi kauden F1-tallinsa Aston Martinin osakkeita Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin tavoin.

Sebastian Vettel on ostanut siivun F1-talli Aston Martinista, jonka riveissä hän ajaa ensi kaudella formula ykkösiä.

Nykyisin Racing Point -nimellä kulkeva talli saa legendaarisen autovalmistajan nimen ensi kaudesta lähtien. Kunnianhimoiseen projektiin on sijoittanut ennen Vetteliä myös Mercedeksen nykyinen tallipäällikkö Toto Wolff.

Tallin pääomistaja on amerikkalaismiljardööri Lawrence Stroll. Myös Mercedeksen on kerrottu omistavan tallista muutamien prosenttien osuuden.

Vettel kertoi osakehankinnoistaan viikonlopun osakilpailun alla Nürburgringillä.

– Jokainen on vapaa tekemään rahoillaan, mitä tahtoo, Aston Martin on julkinen osakeyhtiö ja käsittääkseni kuka tahansa on vapaa sijoittamaan yhtiöön, Vettel totesi lehdistölle Autosportin mukaan.

Tiedossa ei ole, onko Vettel itse hankkinut osakkeensa vapailta markkinoilta Lontoon pörssistä. Omistuksen yksityiskohdat jäivät saksalaisen vastauksessa piiloon.

– Jos kysytte, onko minulla yhtiön osakkeita: kyllä on. Kuinka paljon, se on minusta toissijainen juttu, enkä aio puhua siitä, Vettel totesi.

Vettelin siirto Aston Martinille varmistui viime kuussa. Jo alkukaudesta tietoon tuli, ettei Ferrari aio jatkaa saksalaisen sopimusta tämän kauden jälkeen.

– Uskon projektiin, Vettel tuumasi.

– Päätin lähteä projektiin mukaan ja olen innoissani siitä, mitä tapahtuu, kun aloitamme ensi vuonna ja minä aloitan uudessa tallissa.

Vettelin sopimus Aston Martinin kanssa tiesi sitä, että meksikolaiskuski Sergio Pérez on tällä hetkellä ilman kisakuskin paikkaa ensi kaudeksi. Saksalaiskuski tarjosi kollegalleen sympatiansa.

– Hän on kuljettaja, joka ansaitsee olla formula ykkösissä. En tiedä, mitä vaihtoehtoja hänellä on, ja mitä hän haluaa tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja