Mainos

Sebastian Vettel yhä luottavainen kisan suhteen: ”Toivottavasti olemme oikeassa täälläkin”

2:23

Sebastian Vettel jäi Ranskan GP:n aika-ajoissa kolmanneksi Mercedes-kuljettajien vallattua eturivin. Mercedes oli aika-ajoissa vahvempi, mutta Vettel uskoo yhä pystyvänsä taistelemaan kisassa voitosta.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!


Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

– Jo perjantaina Mercedes vaikutti kilpailukykyiseltä ja he jatkoivat siitä aika-ajoihin. Meillä viikonlopun startti oli heikompi, mutta paransimme tilannetta. Olisimme voineet päästä lähemmäksikin, mutta emme kuitenkaan riittävän lähelle, kommentoi Vettel.

Ferrari lähtee kisaan pehmeämmillä rengasseoksilla kuin Mercedes.

– Kaikki sanovat, että heille se on etu. Toivomme sen tuovan meille etua. On hassua, että ne tuottavat eri mielipiteitä. Meillä oli sama tilanne Red Bullin suhteen Kanadassa ja olimme oikeassa. Toivottavasti olemme oikeassa täälläkin, Vettel totesi rengasvalinnoista.

Vettel antaa ymmärtää, että kisassa asetelmat saattavat olla erilaiset aika-ajoihin verrattuna. Mercedes saattaa olla lyötävissä.

– Olimme perjantain harjoituksissa hitaita. En ollut huolissani. Odotin heidän olevan täällä kilpailukykyisiä. Kisassa saamme tilanteesta täyden kuvan.

– Perjantaina pitkistä ajojaksoista jäi hyvä tunne. Jos tilanne on sama kisassa, pitäisi olla hyvä. Ohittaminen ei ole helppoa. Kenties taktiikan kanssa voisi tehdä jotain, Vettel jatkoi.

Paul Ricardin rata-alueella saattaa kisan aikana sataa. Vettelin mukaan märällä kelillä ajaminen on radalla erittäin haastavaa. Seisovaa vettä on radalla liikaa.

– Testasin täällä sateella kolme vuotta sitten, mutta rata oli silloin erilainen. Uusi asfaltti tekee radasta vaikeamman. Vesi ei valu pois, vaan jää seisomaan radalle. Kun ensin aurinko paistaa ja sitten sataa, on kuin shampoota olisi radalla. Aika liukasta on ja öljy pahentaa tilannetta.

3:45

2:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.