Sadekisa huolestuttaa Valtteri Bottasta: ”Seisova vesi voi tuottaa ongelmia”

Ranskan F1-kilpailu saatetaan sunnuntaina ajaa sadeolosuhteissa ennusteiden luvatessa Paul Ricardin rata-alueelle jopa ukkosmyrskyjä. Kisaan toisesta ruudusta starttaavaa Valtteri Bottasta sadekisa huolettaa seisovan veden takia.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!


Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Videolla Valtteri Bottas analysoi Ranskan GP:n aika-ajoja.

– Ajoin täällä rengastestejä sateella, ja rata oli silloinen erilainen, mutta kyllä, seisova vesi voi tuottaa ongelmia, jos sataa, kuten tänään. Pito on aika ok, mutta seisova vesi, Bottas sanoi.

Jos kisa ajetaan kuivalla kelillä, vaikuttaa Mercedeksen tilanne vaikuttaa lupaavalta. Starttaavathan tallin kuljettajat Lewis Hamilton ja Bottas eturivistä.

Ferrarin Sebastian Vettel starttaa kisaan kolmannesta ruudusta pehmeämmillä rengasseoksilla. Bottas ei usko Ferrarin saavan tästä alussa olennaista etua.

– Meidän mukaan supersoftin pitäisi olla ekalla stintillä nopeampi. Ehkä muutaman ekan kierroksen se ultrapehmeä voi olla nopeampi Ferrarilla, mutta sitten pitäisi kääntyä meidän eduksi sen jälkeen, Bottas sanoi.

Paul Ricard on tosin uusi kilpailupaikka, eikä kunnon dataa kilpailuolosuhteista juuri ole.,

– Uskomme, että se (rengasvalinta) on optimaalinen autollemme. Siksi päätimme lähteä aika-ajoihin supersofteilla. Mutta huomenna selviää enemmän, koska meillä on hyvin rajallisesti dataa pitkiltä ajojaksoilta. Lämpötila tulee olemaan viileämpi kuin toisissa harjoituksissa, Bottas totesi tilanteesta.



Lue myös:

    Uusimmat