F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel ei ymmärrä surkeaa suoritustaan: "Jokin tässä ei täsmää"

3:58
Videolla Britannian GP:n ratkaisun hetket.

Vaisusti Britannian GP:ssä suoriutunut Ferrarin Sebastian Vettel ei osaa sanoa, miksi hänellä oli niin paljon vaikeuksia kisassa. 

Vettel oli Silverstronen radalla kymmenes. Saksalainen sivusi kauden heikointa tulostaan, hän oli kymmenes myös kauden avauskisassa Itävallassa.

– Tulos oli todella heikko, mutta autoa oli todella vaikea ajaa. Olen taistellut itseluottamuksen löytämiseksi, enkä tiedä miksi, joten meidän tulee tutkia asia hyvin tarkasti. Jos minulla oli vaikeaa niin monen kierroksen ajan ja se oli lopun alkua, niin siinä ei jokin täsmää, Vettel kertoi.

– Muut olivat minua nopeampia, he menivät minusta ohi. Oli todella vaikeaa pysyä radalla. Se ei ollut ollenkaan vaikea kisa, koska en voinut hyökätä missään vaiheessa. Auto ei antanut minun tehdä, mitä halusin, Vettel jatkoi.

Vettelin tallikaveri Charles Leclerc puolestaan nappasi kauden toisen palkintopallipaikkansa ollen kolmas. Avauskisassa Leclerc oli toinen. Vertailussa tallikaveriinsa Vettel ei löytänyt selkeää syytä suureen eroon suorituksissa.

– Autot ovat paperilla suhteellisen samanlaisia, joten kyse ei ole asetuksista. Ja jos katsot ajoani ympäri rataa, siellä ei ole yhtään kohtaa, jossa ajaisin huonosti tai olisi näkyvä ongelma. Menetän aikaa koko kierroksella, joten meidän täytyy tutkia asiaa, Vettel päätti.

F1-sarja 2020 jatkuu tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Silverstonen radalla ajettava 70-vuotisjuhlakisa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja