Valtteri Bottas hämillään Miamissa – "Totuus paljastui"

Tulosruutu selvitti Miamin GP:n päätapahtumat – Max Verstappen voittoon.

Valtteri Bottas pettyi Alfa Romeonsa kisavauhtiin F1-sarjan Miamin GP:ssä sunnuntaina. 

Bottas oli kilpailussa 13:s, joten kauden avauskilpailun kahdeksannen sijan pisteet ovat edelleen hänen ainoat kuluvan kauden kilpailuista.

– Vauhti ei riittänyt tänään, joten tarvitsemme kipeästi kehitysosia, jotka ovat tulossa meille Imolaan, Bottas ennakoi jo kauden kuudetta kilpailua, joka ajetaan Italiassa 21. toukokuuta.

Bottas toivoo, että auton uudet osat kääntäisivät kurjaksi kääntyneen kauden suunnan.

– Me todella tarvitsemme muutoksia, joten odotan innolla, miten osat toimivat, Bottas jatkoi.

– Meidän täytyy saada ne toimivaan, jos aiomme parantaa asemiamme.

Miamin kilpailuun Bottas lähti varovaisen toiveikkaana, kun hän oli aika-ajossa kymmenen nopeimman joukossa. Kilpailussa auto ei ollut yhtä nopea.

– Olimme aika-ajossa yllättävän vahvoja, mutta totuus paljastui kilpailussa. Luulin, että voisin säilyttää asemani kymmenen kärjessä, mutta kilpailuvauhti ei jostain syystä riittänyt. Tilanne oli itse asiassa sama kuin edellisissä kilpailussa, joten meidän täytyy jatkaa auton kehitystyötä, Bottas pohdiskeli tilannetta.

Kilpailun kohokohdaksi jäi hyvä startti. Sen jälkeen Bottas alkoi menettää asemiaan, vaikka talli onnistui hänen mielestään hyvin taktiikassaan eikä hänellä ollut ongelmia rengaskuluman kanssa.

– En keksi, mitä me olisimme voineet tehdä toisin. Taistelin, minkä pystyin, mutten kyennyt säilyttämään asemiani, Bottas harmitteli.

Lue myös:

    Uusimmat