Seat tuo markkinoille Leon Cupran farmariversion

Leon ST Cupra on mielenkiintoinen lisä Seatin mallistoon. Kolmi- tai viisiovisena mallina Leon Cupra on onnistunut kokonaisuus ja erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Farmariversio laajentaa asiakaspohjaa entisestään.

Leon ST Cupra on varsin suora kilpailija Skodan Octavia RS:llä ja juuri uudistuneelle Ford Focus ST:lle, jotka molemmat ovat saatavana myös farmarimallisina. Tavaratilaa Leon ST tarjoaa perusmuodossaan 587 litraa ja takapenkit kaadettuna 1470 litraa. Omamassaa farkulla on 1446 kiloa, joten eroa esimerkiksi viisioviseen sisareen on noin 50 kiloa.

Tarjolla on hatchback-versioista tutut 265 ja 280 hevosvoimaiset versiot 2,0-litraisesta turbomoottorista. Moottorin parina toimii joko kuusiportainen manuaali tai kuusiportainen DSG-kaksoiskytkinautomaatti. Nopeimmillaan tämä farkku liikauttaa matkustajat sekä tavarat satasen vauhtiin tasan 6,0 sekunnissa ja huippunopeutta kertyy 250 km/h.

Auton perusvarustelu on hatchback-mallien tapaan erittäin kattava. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tämän tehofarkun saapumista Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat