Mainos

”Se on tosi mies, joka vetää mekon päälle” – pinkistä tykkäävälle Lenni-pojalle sataa tukea netissä

Huomenna Suomessa saattaa vilistää tavallista enemmän pinkkiin, kimallukseen ja mekkohin pukeutuneita ihmisiä kuin aikoihin – joukossa myös miehiä.

Facebookissa nimittäin jo yli 10 000 ihmistä on ilmoittautunut mukaan 4-vuotiaan Lenni-pojan inspiroimaan ”Minäkin olen Lenni” - teemapäivään.

Päivä sai alkunsa siitä, kun Lennin äiti kirjoitti Facebookiin tekstin iloisesta ja vauhdikkaasta pojastaan, joka tykkää muun muassa vaaleanpunaisesta ja nukeista. Äiti kertoi kuitenkin poikansa joutuvan tämän takia muun muassa syrjinnän ja kiusaamisen kohteeksi.

Timo Santala perusti tämän jälkeen Facebookiin Lennin nimeä kantavan teemapäivän.

– Lenni ansaitsee kasvaa Suomessa, jossa kuka tahansa voi pukeutua juuri niin kuin itse haluaa kohtaamatta ennakkoluuloja ja tarpeetonta lokerointia. Siksi minä aion pukeutua maanantaina Lennin kunniaksi vaaleanpunaiseen, kimallukseen tai mekkoon, Santala totesi.

Hän kehotti myös muita mukaan – ja lähettämään kuvan pukeutumisestaan tapahtuman sivuille.

– Jotta Lenni tietää, ettei hän ole yksin ja, että hän voi pukeutua mekkoon vaikka on poika, ja että hän voi pukeutua jatkossakin juuri niin kuin itse haluaa, koska niinhän me kaikki teemme.

Ja kuviahan on tullut, samoin kuin Lenniä tukevia viestejä:

– "Se on tosi mies, joka vetää mekon päälle.” ”C'mon Lenni! Pinkki on hienoin lempiväri ikinä!” ”Vaate on vain vaate, väri on vain väri ja ennen muuta pikkulapsi on vain pikkulapsi.”


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.