"Se on sotku" – Suomessa asuva britti Steven seuraa brexit-uutisia päivittäin, mutta ei vieläkään ole saanut selvää, mitä tapahtuu

Suomessa asuva brittiläinen Steven kertoo mietteitään brexitistä 3:15
Katso video: Suomessa asuva Steven kertoo mietteitään brexitistä

Britanniassa eletään jännittäviä aikoja brexit-eron suhteen. Suomessa asustava brittiläismies Steven tietää aiheen tulenarkuuden kotimaassaan, mutta ei silti halua ottaa asiasta liikaa stressiä.

Helsingissä Suomen Rugbyliiton teknisenä tuottajana työskentelevä Steven Whittaker on asunut Suomessa jo pitemmän aikaa.

Vaikka miehen elämä pyöriikin nykyisin enimmäkseen Suomessa, seuraa mies uutisia brittilehdistä joka päivä. 

Brexitistä itsessään miehellä ei ole kuin moitittavaa ja hämmennystä. Kansa on puhunut ja pääministeri Theresa May yrittää hänen mukaansa tehdä parhaansa sotkujen siivoamiseksi.

– Se on sotku. Ei ole mitään selvyyttä mitä brexitissä tapahtuu. Mitkä ovat seuraamukset, mitä tapahtuu sen jälkeen, Steven kertoo.

Muuttaako takaisin Englantiin vai jäädäkö Suomeen?

Steven itse on harkinnut vakavasti viime aikoina myös Suomen kansalaisuutta. Jos mieli kuitenkin muuttuisi ja Steven haluaisi muuttaa perheensä kanssa takaisin Englantiin, olisi se luultavasti sitten monimutkaisempi juttu.

– Minulla on ja tyttärelläni on brittipassit mutta vaimolla ei ole. Eli jos haluaisimme muuttaa Englantiin takaisin, niin voisi olla vaikeaa. Vain kahdella meistä kolmesta on brittipassi.

Englannin lounaiskolkasta, Exeterin kaupungista kotoisin oleva Steven haluaa kuitenkin korostaa, että tapahtui brexitissä mitä tahansa, elämä jatkuu.

– Niin kauan kun ei ole mustaa valkoisella, niin miksi pitäisi stressata. Luulen, että Theresa May tekee parhaansa, että englantilaiset saavat mitä haluavat.

Katso Stevenin haastattelu kokonaisuudessaan yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat