Mainos

"Se oli yhden miehen sota!" – Salatut elämät taisteli tiensä televisioon 20 vuotta sitten

Salatut elämät on tammikuussa pyörinyt suomalaisessa televisiossa huikeat 20 vuotta. Sarjan syntyvaiheilla siihen uskoivat vain harvat.

Salatut elämät oli vuonna 1999 Suomen ensimmäinen pitkä päivittäissarja. Historiallisen saagan käynnistämisestä on kiittäminen MTV3:n silloista ohjelmalinjan johtajaa Jaakko Visuria, joka päätti omin käsin rakentaa suomalaiseen televisioon jotakin ennennäkemätöntä.

– Se oli aika pitkälti yhden miehen sota, että sarja saatiin aloitettua, Visuri kuvailee.

Idea kohtasi syntyaikoinaan paljon ennakkoasenteita ja kritiikkiä. 90-luvulla Suomessa vasta totuteltiin tuttua kaavaa noudattaviin formaattiohjelmiin, ja Visurin mukaan uusia työskentelytapoja katsottiin yleisesti "pitkin nenänvartta". 

– Sellaista selkäänpuukottamisen mentaliteettia oli jonkin verran mediataloissa silloin. Paljon tuli meidän tiimille vihapuhetta sitten selän takana. 

Vaikka sarja yhä jakaa yleisön mielipiteitä, on se 20 vuodessa lunastanut paikkansa televisiossa. Eräs alkuaikojen kommentti on erityisesti jäänyt Visurin mieleen. 

Kun Salatut elämät oli vuonna 1999 pyörinyt ruudussa ensimmäisen viikon, Visuri tapasi Yleisradion silloisen toimitusjohtajan Arne Wessbergin

– Hän sanoi, että sä oot kyllä Jaska ihan mukava jätkä, mutta kyllä löit nyt sormesi ihan p*skaan kun tuon sarjan aloitit. 

– Mutta sitten kun katsojaluvut vakiintuivat huikeaan yli miljoonaan katsojaan joka päivä, niin pikkuhiljaa suut menivät suppuun. Tämä on  mielenkiintoinen hanke Suomen televisiohistoriassa: sitä, minkä minä aloitin, ei ole vielä kukaan uskaltanut lopettaa, Visuri myhäilee.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja