Mainos

Se oli noloa!

Jos jokin voi mennä pieleen, se myös menee pieleen, toteaa Mr Murphy kuuluisassa laissaan. Mutta silloin, kun asiat todella menevät pieleen, useimmat toivoisivat olevansa jossain muualla, tekemässä jotain aivan muuta.

Noloja tilanteita tulee kaikille eteen silloin tällöin, mutta jälkeenpäin niille voi yleensä onneksi nauraa. Tällä kertaa Adalminan viikkokilpailussa kysyimmekin: Mikä olisi nolointa mitä voisi tapahtua?

Naistenvaivat

Oma keho on usein arvaamaton, ja todella nolojen tilanteiden aiheuttaja. Vessahädän yllättäminen saatta toisinaan olla hyvinkin noloa, ja ainakin kiusallista. Joskus sattuu, että kuukautiset alkavat niin väärään aikaan kuin kuvitella vain saattaa – eli juuri silloin, kun niihin ei ole varautunut. Punainen tahra housuissa taitaa olla tilanne, jota useimmat naiset pelkäävät.

Onnettomuudesta selvinneet kuitenkin tietävät, ettei se loppujen lopuksi ole niin kamalan noloa. Tai jos vaikka olisikin, siitäkin selviää hengissä. Ja oppii ainakin kävelemään varaside aina mukana laukun sivutaskussa.

Tietotaitoa?

Oman tietämättömyyden tunnustaminen on joskus ylitsepääsemättömän vaikeaa. Tilannetta, jossa asiakkaalle pitäisi kertoa jotain oman tiedon ulkopuolelta, tai turistille neuvoa tie jonnekin, jonne ei osaa, pidetään suhteellisen nolona. Ja silti moni yrittää.

Paras tapa olisi tietenkin kehottaa henkilöä kääntymään jonkun toisen puoleen, eikä ”imagonsa” uhalla antaa väärää tietoa. Ethän sinäkään muistelisi kovin iloisella mielellä henkilöä, joka opasti sinut väärään paikkaan?

Alastonta häpeää

Alastomuus hävettää, varsinkin tahaton tai julkisella paikalla tapahtuva vaatteiden puuttuminen tuntuu jo ajatuksena todella ahdistavalta. Tositilanteessa toki huumorilla voi selvitä useimmista tilanteista.

Nolointa olisi, jos julkisesti puhetta pitäessä housut tippuisivat, jos joutuisi alasti keskelle kaupungin vilkasta ydinkeskustaa, tai jos uimahallissa unohtaisi pukea uimapuvun päälleen ja kävelisi alasti altaan reunalle.

Alastomuus on niin yleinen nolouden aihe, että se on myös yksi yleisimmistä unien teemoista. Unien tulkitsijat arvelevat, että alastomuus unessa merkitsee sekä pelkoa paljastumisesta että toivetta tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Muuta noloa

Häpeän tunne on niin voimakas, ettei sitä helposti unohda. Aikuinenkin muistaa vielä vuosikymmenten jälkeen sen, miten häpeän kuuma puna nousi poskille silloin, jos koko luokka räjähti nauramaan itselle tilanteessa, jossa ei yritä olla hauska. Naurun aiheeksi joutuminen onkin peloista kaikkein suurin.

Noloa olisi myös, jos mokaisi itsensä täydellisesti jossain tärkeässä tapahtumassa tai puhuisi pahaa henkilöstä joka seisookin takanasi. Myös oman perheen jäsenet aiheuttavat joskus noloja tilanteita. Äitiä punastuttaisi, jos omat lapset lipsauttaisivat mummolle jotain sellaista, mitä ei haluaisi hänen tietävän. Lapsia taas hävettäisi kovasti, jos isä tulisi hakemaan väkisin kotiin kavereiden nähden.

Nolojen tilanteiden mies, Mr. Bean voisi ehkä opettaa meille sen, että parasta olisi vain yrittää opetella nauramaan itselleen. Silloin toistenkaan nauru ei tekisi niin kipeää.

Helmi/Adalmina

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Viikkoarvonnassa voittivat Eija Berg Iittalasta, Salla Lintunen Joensuusta, Maarit Suoniemi Raumalta, Laura Jokelainen Kuopiosta ja Timo Ylitalo Jyväskylästä. Onnittelut voittajille!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.