Mainos

SDP:n Rinne ehdottaa Ylellä Ihalaista ratkaisemaan työmarkkinakiistaa

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ehdottaa kansanedustaja Lauri Ihalaista (sd.) hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välisen kiistan selvitysmieheksi.

Rinne perusteli tarjoustaan Ylen Ykkösaamussa sillä, että Ihalaisella on pitkä kokemus työmarkkinoilta ja politiikasta sekä taito löytää kompromissiratkaisuja.

Ihalainen on entinen palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja ja entinen työministeri. Kokenut demarikansanedustaja Eero Heinäluoma kirjoitti MTV:n nettikolumnissaan kolme viikkoa sitten, että Sipilän hallituksen kannattaisi kutsua Ihalainen selvitysmieheksi.

Hallituksen esittämät toimet kaatuneen yhteiskuntasopimuksen korvaajiksi ovat suututtaneet ammattiliittoja. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on sanonut, että ei lähde vetämään enää uutta yhteiskuntasopimusyritystä, mutta ottaa mielellään vastaan valmiin esityksen. Aikaa uuden esityksen tekemiseen on periaatteessa pari viikkoa. Neuvottelut eivät varsinaisesti päässeet koskaan edes alkamaan, sillä SAK ei hyväksynyt hallituksen valmiina antamaa tavoitetta alentaa työn hintaa viidellä prosentilla.

"EK sai jättipotin hallitukselta"

Rinne arvioi, että hallitusta ja pääministeri Sipilää tarvitaan, jotta työnantajapuoli saadaan neuvottelupöytään.

– Kun EK sai jättipotin hallitukselta lahjaksi, niin on vähän vaikea saada työnantajapuolta tähän mukaan ilman, että hallitus lähtee liikkeelle, sanoi Rinne Ylen Ykkösaamussa.

Hallitus esittää muun muassa sunnuntai- ja ylityölisien leikkauksia ja ensimmäisen sairauslomapäivän muuttamista palkattomaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.